De komende periode liggen alle verenigingen stil door de corona-maatregelen. Naast trainingen en wedstrijden, zijn bijeenkomsten en vergaderingen afgelast. Bestuursactiviteiten en taken worden hierdoor lastiger, maar zeker niet onmogelijk. Werk daarom nu aan je vrijwilligersbeleid!

Huis voor de Sport Limburg begeleidt al enkele jaren Limburgse verenigingen met het realiseren van een actief vrijwilligersbeleid middels de methode ‘Meer vrijwilligers voor de club’. Een veelgehoord argument van verenigingen zonder vrijwilligersbeleid is het gebrek aan tijd. Door deze verplichte ‘corona- pauze’ krijgt jouw vereniging nu ruimte en tijd om op een creatieve manier aan een actief vrijwilligersbeleid te werken.

3 tips

 1. Verbeter je samenwerking vanuit thuis!
  Nu iedereen thuis is, merk je dat de communicatie met clubgenoten best lastig is. Het is verstandig om afspraken te maken over de manier van communiceren. Kies voor één of enkele communicatiemiddelen en platforms. Dit kan bijvoorbeeld via Skype, Microsoft Teams, mail of Whats-app.
 2. Houd je bestaande vrijwilligers betrokken
  Blijf in contact met je leden en vrijwilligers. Zitten je vrijwilligers thuis? Verzin een alternatieve actie die zij vanuit huis kunnen doen. Samen of individueel. Geef ze bijvoorbeeld de vrijheid om:
  -een nieuw project te ontwikkelen voor als deze situatie voorbij is
  -een klus die al een tijd ligt op te pakken
  -de behoeften van je leden en vrijwilligers te inventariseren met een online enquête
 3. Tijd voor online vrijwilligerswerk
  Nu alle activiteiten zijn gestopt heb je de kans om vrijwilligersklussen uit te zetten die vanuit thuis gedaan kunnen worden. Inventariseer deze vrijwilligerstaken en stuur actief op de uitvoering van deze vrijwilligerstaken. Denk hierbij aan:
  -het schrijven van het technisch plan voor het nieuwe seizoen
  -het schrijven van een subsidieaanvraag
  -het bijwerken van de website, communicatieplan en/of sponsorplan
  -het uitwerken van nieuwe projecten en/of activiteiten.

Wil je aan de slag met je vrijwilligersbeleid?

We helpen je graag! Neem voor meer informatie contact op met Jorg Smeets.

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief