Lege sportvelden, gesloten kantines en dichte hekken. De nieuwe realiteit voor veel sport-verenigingen in Limburg. Het Coronavirus zorgt voor flinke zorgen bij bestuurders van verenigingen. Kosten lopen door, maar inkomsten blijven uit. Huis voor de Sport Limburg zet belangrijke tips voor jou op een rij. Heb je vragen over verenigingsondersteuning neem dan contact op met Cristan Segers.

Het virus

De laatste ontwikkelingen over het Coronavirus en de overheidsmaatregelen lees je via het RIVM.

Noodfonds sport

De gezamenlijke sport heeft gemeenten en rijksoverheid opgeroepen om een noodfonds voor sport in te richten. NOC*NSF zet 4 à 5 miljoen euro opzij voor het Coronanoodfonds. NOC*NSF heeft vertrouwen erin dat dit noodfonds er komt. Lees ook het bericht van Vereniging Sport en Gemeenten.

€ 4.000,- compensatie voor sportclubs

Het ministerie van Economische Zaken heeft bekend gemaakt dat het Noodloket voor een eenmalige tegemoetkoming van € 4000,- ook voor sportverenigingen en- stichtingen geldt. Hieraan zijn enkele voorwaarden verbonden.

Contributie innen

De inning van contributie mag gewoon doorlopen. Ook als de sportclub dicht is.

Uitstel aflosverplichtingen

3oo miljoen euro bedraagt de begrote schade aan de amateursport. Een enorm bedrag. Banken en Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) geven sportclubs ‘lucht’ met uitstel van aflosverplichtingen.

Inkomsten

Inventariseer de verwachte verliezen voor jouw sportsclub en denk alvast na over welke acties je kunt starten om deze misgelopen inkomsten alsnog op te halen. Een leuk berichtje van een supporter van Fortuna Sittard ging deze week viral!

Juist nu aan de slag met….

Benut juist deze periode om te werken aan het vrijwilligersbeleid, Privacywet, subsidies en fondsen werven.

#Blijfbewegen

Op social media zie je verschillende buurtsportcoaches, sportcentra, trainers en andere toppers die motiveren om thuis te bewegen. Fantastisch ga vooral zo door! Ook kun je op L1 dagelijks mee bewegen, Limburg in Beweging.

Alleen Samen

Alleen samen lukt het om het Coronavirus te bestrijden. Houd je aan de richtlijnen en blijf bewegen!

 

 

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief