Energieverbruik is een van de grootste kostenposten voor verenigingen. Zo’n 25% van de kosten bestaat uit energielasten. Door je accommodatie verantwoord te verduurzamen kun je deze kosten eenvoudig verlagen. Wist je dat je door collectief (energie) in te kopen en door het vervangen van binnenverlichting al gauw 35% op energiekosten kunt besparen?

Gratis begeleiding en ondersteuning

Wil jouw sportvereniging de accommodaties ook verduurzamen en daarmee kosten besparen? Maar weet je niet precies hoe je dat moet aanpakken? Maak dan nu gebruik van ons gratis begeleidings- en ondersteuningstraject ‘Verantwoord Verduurzamen’. Meld je hiervoor uiterlijk 31 december 2020 bij Cristan Segers aan.

Huis voor de Sport Limburg kan sportverenigingen deze begeleiding nu gratis aanbieden, omdat ons programma ‘Verantwoord Verduurzamen’ sinds april 2020 onderdeel is van het begeleidingstraject van NOC*NSF.

Hoe gaan we te werk?

1. De energiescan voeren we uit op locatie. Onze bouwkundig ingenieur bekijkt de gehele accommodatie en bespreekt welke maatregelen je op korte en lange termijn kunt nemen om te verduurzamen. Vaak leveren kleine investeringen al direct rendement op! We bekijken het gebouw, we bespreken het energieverbruik, het gebruik van de accommodatie en de vitaliteit van de gebruiker(s).

2. De resultaten van de energiescan verwerken we in een helder rapport. We zetten op een rij welke investeringen zinvol zijn en welke volgorde wenselijk is. Natuurlijk lichten we je het rapport persoonlijk toe.

3. Op basis van het rapport en de wensen van je vereniging, maken we een plan van aanpak, inclusief financieringsvoorstel.

4. We begeleiden je bij offertetrajecten: we helpen bij het aanvragen en beoordelen van offertes.

5. Vervolgens ondersteunen we je bij de realisatie van de gekozen maatregelen

6. Ten slotte monitoren we het resultaat van de genomen duurzaamheidsmaatregelen

Aanvragen gratis begeleiding en ondersteuning vóór 31 december 2020

Wil je gratis begeleiding en ondersteuning bij het verduurzamen van je accommodaties? Vraag dan vóór 31 december 2020 deze begeleiding aan bij Cristan Segers via onderstaande button of stuur een e-mail naar c.segers@hvdsl.nl. Ook voor meer informatie kun je bij haar terecht.

Aanvragen gratis ondersteuning

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief