Om sport en bewegen voor elke Limburger mogelijk te houden, richt ik mij met name op de verenigingen. De veranderende samenleving vraagt om andere vormen van verenigen. Samen met mijn collega’s help ik verenigingen duurzaam en toekomstgericht te blijven. Dit doe ik door bijvoorbeeld te helpen bij de werving van vrijwilligers of samen met bestuur en leden een nieuwe toekomstvisie voor de club te formuleren.

Daarnaast ben ik een paar avonden per week bezig met samenwerkingsvraagstukken tussen verenigingen. Dit kan gaan om clubs die op een sportpark meer willen samenwerken in de vorm van bijvoorbeeld inkoop, ledenwerving of beheer en onderhoud. Het kan echter ook gaan om een groep sportverenigingen uit een regio die bijvoorbeeld willen kijken hoe er sporttechnisch meer afstemming kan komen. Samen zoeken naar de juiste organisatievorm is voor mij de uitdaging.

In mijn vrije tijd ben ik vrijwilliger, in het verleden als bestuurder en trainer/coach nu meer in de rol van begeleider van jeugdgroepen. Wekelijks ren ik mijn rondje door de bossen en sinds kort heb ik het zwemmen weer opgepakt en ben ik lid geworden van het masterzwemmen.

Senior adviseur Sport en Bewegen

c.segers@hvdsl.nl 06 -31044927

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief