Al heel jong heb ik ervaren dat bewegen een grote invloed heeft op kwaliteit van leven en daarom ben ik blij dat ik met mijn werk hieraan kan bijdragen. Samen met Maria Mekes en ondersteund door Sandra Hamers adviseer ik de gemeenten, organisaties en lokale partners die aan een gezonde leefstijl voor de kwetsbare doelgroepen werken.

Bewegen zorgt voor fitter worden, zelfstandig blijven, erbij horen, grenzen verleggen, acceptatie en zelfwaardering. Iedereen kan op zijn eigen niveau bewegen, maar sommige mensen hebben een steuntje in de rug nodig om in beweging te komen. Daarom zijn beweegstimuleringsprogramma’s en passend beweegaanbod essentieel. Ik adviseer gemeenten, organisaties en lokale sport en beweegaanbieders om dit lokaal op te zetten en te continueren. Elke keer weer ben ik trots als het lukt om nieuwe mensen in beweging te krijgen in de meer dan 1600 wekelijkse beweeglessen in Limburg.

Deskundige trainers bepalen het succes van het lokale beweeg- en sportaanbod. Daarom organiseren we met Team Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) opleidingen, bijscholingen en netwerkbijeenkomsten.

Als provinciaal coördinator JOGG adviseer en ondersteun ik de 24 JOGG-gemeenten in Limburg bij het uitrollen van de JOGG aanpak. JOGG zorgt met veel partners voor een omgeving, waarin onze jeugd gezonder kan opgroeien en de keuze voor een gezonde leefstijl makkelijker wordt. Zo wordt voldoende sporten en dagelijks buiten bewegen, gezond eten en water drinken de gewoonste zaak van de wereld.

Ik ben heel trots op en blij met mijn grote gezin en geniet er enorm van om met hen samen te zijn. Elke week kijk ik weer uit naar mijn step- en yogalessen en onderneem veel met mijn vriendinnen. Ik ben gek op reizen en het ontdekken van nieuwe plekken. Een mooi boek is altijd in mijn buurt!

Adviseur, provinciaal coördinator MBvO, regio coördinator JOGG

s.gerono@hvdsl.nl 06 - 31044933

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief