U zoekt op {{ keyword }}:

Ik kon ASM meteen in de praktijk brengen!

"Ik kon de ASM-opleiding meteen in de praktijk brengen"

Sportfysiotherapeut René van der Zijden volgde ASM-instructeursopleiding

 

Toen fysio-manueel en sportfysiotherapeut René van der Zijden de aankondiging van de ASM-instructeursopleiding zag, was hij meteen enthousiast: “Ik zag dit als een mooie aanvulling op mijn werk”, vertelt hij. Tijdens de opleiding heb ik geleerd om meer gebruik te maken van andere vormen dan alleen sportspecifieke oefeningen. Ik weet nu hoe ik donorsporten kan gebruiken en oefeningen als multisport kan inzetten.”

Auteur: Cristan Segers - Senior adviseur Sport en Bewegen

 

Twitter: @segerscristan

Klik hier voor mijn volledige profiel

Meteen in de praktijk brengen

René paste ASM direct in zijn werk toe. “Alles wat ik tijdens de opleiding heb geleerd, gezien en ondervonden, kon ik meteen in de praktijk brengen. De praktijklessen zelf zetten je ook aan tot actief denken en doen. De opgedane kennis heb ik direct met mijn medewerkers gedeeld. Zij zijn gespecialiseerd in kinderfysiotherapie, psychosomatische fysiotherapie, dryneedling en geriatrie fysiotherapie. Ook in hun vakgebied is het ASM-model heel nuttig.”

 

Tennis

Naast zijn werk als fysio-manueel therapeut is René als sportfysiotherapeut actief bij Sportpark de Oirsprong. “Bij Sportpark de Oirsprong wil ik ASM zeker introduceren. Ik ben aan het inventariseren wat we binnen het park voor elkaar kunnen betekenen. Ik heb al contact gehad met de tennisclub om te kijken hoe we met name de ouderen meer en anders kunnen laten bewegen. Door de spelers naast de reguliere tennistraining ook andere oefeningen te laten doen, gaan ze beter bewegen.”

 

Sportlessen

René wil ASM ook bij de jeugd die van het sportpark gebruikmaakt, inzetten. “Voor komend schooljaar ga ik de scholen benaderen. Misschien dat we ASM in de sportlessen kunnen integreren. En hopelijk kunnen we samenwerken met de voetbalclub. Ik ga dat in ieder geval in de week leggen. De KNVB werkt zelf ook met ASM, dus wie weet!”

 

Park de Oirsprong

Inmiddels heeft Stichting Park de Oirsprong besloten ASM als visie op sport en bewegen te gebruiken. ASM legt niet alleen verbindingen tussen doelgroepen, maar ook tussen binnen- en buitensport. De deelnemers aan Park de Oirsprong hopen dat alle sport en beweegaanbieders volgens dezelfde visie naar sport en bewegen gaan kijken.

 

WILT U FACTS & FIGURES OVER
SPORT EN BEWEGEN IN LIMBURG?

WIJ HEBBEN ALLES VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

zie alle facts

PARTNERS

Provincie Limburg
Sportkracht12
Go for Gold
Vereniging Sport en Gemeenten
Staand Goud
The MovieFactory