U zoekt op {{ keyword }}:

AVG-sessie geeft duidelijkheid en rust

"AVG-sessie geeft duidelijkheid en rust"

Auteur: Joris Baur - Adviseur Sport en Bewegen

 

Klik hier voor mijn volledige profiel

Afgelopen maanden stoomde Huis voor de Sport bijna 2500 verenigingen in Limburg klaar voor de nieuwe privacywet. In bijna alle Limburgse gemeenten presenteerden we aan de hand van een stappenplan hoe je als vereniging aan de AVG kunt voldoen.

Thom Zeguers, Combinatiefunctionaris Maatschappelijke Ontwikkeling bij de Gemeente Voerendaal en Marcel Beumers, penningmeester van Harmonie St. Gregorius Haanrade, namen aan een van de sessies deel.

 

 

“AVG-sessie geeft duidelijkheid en rust”

 

Thom Zeguers, Combinatiefunctionaris Maatschappelijke Ontwikkeling bij de Gemeente Voerendaal, nam deel aan de AVG-sessie van Huis voor de Sport Limburg in zijn gemeente. Hij is zeer positief over de informatieavond. “Veel verenigingen hebben lange tijd angstig naar de nieuwe privacywet uitgekeken. De AVG-sessie gaf hen duidelijkheid en rust.”

 

Goede opkomst

Aan de sessie in Voerendaal namen een kleine 100 personen deel. “Een goede opkomst voor een kleine gemeente als Voerendaal”, blikt Thom Zeguers terug. “Zowel sportverenigingen als muziek-, cultuur-, buurt en carnavalsverenigingen waren vertegenwoordigd. Natuurlijk stelden verenigingen vragen over de AVG en hun eigen situatie, maar vaak was hun vraag ook op andere organisaties van toepassing. Dat was heel nuttig.”

 

Duidelijk

Thom constateerde dat er in eerste instantie wat onbegrip was over de privacywet. “Velen vonden de wet wel heel ver gaan. Maar toen foto’s van jonge kinderen bij een turnvereniging als voorbeeld werd gegeven, werd hun de noodzaak van de AVG direct duidelijk. Ik vond de presentatie heel helder met enkele duidelijke praktijkvoorbeelden. Van mij hadden er zelfs nog meer praktijkvoorbeelden gegeven mogen worden.”

 

Aan de slag

De gemeente Voerendaal ontving na afloop van de AVG-sessie een aantal spontane reacties. Thom Zeguers: “De deelnemers gingen weg met het gevoel dat ze echt iets hadden opgestoken. Een aantal verenigingen is al met het gepresenteerde stappenplan aan de slag gegaan. Mooi om te zien!” 

 

 

“Heel verhelderend”

 

Marcel Beumers, penningmeester van Harmonie St. Gregorius Haanrade, ontving van de gemeente Kerkrade een uitnodiging om aan de AVG-sessie deel te nemen. “Ik heb me direct ingeschreven en heb daar zeker geen spijt van!”

 

Verhelderend
“De opkomst bij de informatiesessie in Kerkrade was heel groot”, weet Marcel Beumers. Natuurlijk heeft iedereen wel van de AVG gehoord, maar als de deadline nadert, schrikken veel mensen toch van wat er op hen afkomt. De presentatie was heel verhelderend. Het was echt een goede, complete presentatie. De hand-out was heel prettig en je kon de presentatie ook nog per e-mail ontvangen.”

 

Voorbereiding

Marcel Beumers was met zijn vereniging al bezig met de voorbereidingen voor de privacywet, maar hij heeft toch het een en ander opgestoken. “Ik had liever gezien dat de informatieavond een aantal maanden vóór de inwerkingtreding van de AVG was gepland, maar je leert altijd iets op zo’n avond. Ik ben echt weer verder op weg geholpen. Het is ook goed dat je als vereniging kunt laten zien dat je de wet serieus neemt en ermee bezig bent."

 

 

  

Contactpersoon

Joris Baur - Adviseur Sport en Bewegen neem gelijk contact met mij op VIA:

06-31044931

mail: j.baur@huisvoordesport.org

WILT U FACTS & FIGURES OVER
SPORT EN BEWEGEN IN LIMBURG?

WIJ HEBBEN ALLES VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

zie alle facts

PARTNERS

Provincie Limburg
Sportkracht12
Go for Gold
Vereniging Sport en Gemeenten
Staand Goud
The MovieFactory