U zoekt op {{ keyword }}:

Bunde beweegt

Bunde Beweegt is een samenwerkingsverband van verenigingen en organisaties uit Bunde op het gebied van sport en cultuur.

 

Sportimpuls
Bunde Beweegt heeft, in samenwerking met het Huis voor de Sport Limburg, een subsidie voor een sportimpuls aangevraagd en ontvangen vanuit het landelijke programma ‘Sport en Bewegen in de Buurt’. De toekenning van deze subsidie geeft Bunde Beweegt de gelegenheid om de komende twee jaar meer inwoners aan het sporten en bewegen te krijgen.

 

Krachtenbundeling
Bundese verenigingen en organisaties met uiteenlopende activiteiten en hun eigen identiteit bundelen hun krachten. Bunde Beweegt wil de samenwerking tussen verenigingen verbeteren, nieuwe samenwerkingen bewerkstelligen en nieuw sportaanbod realiseren. Dit wordt onder andere. gedaan door de organisatie van verenigingsoverstijgende activiteiten en de realisatie van gezamenlijke projecten. Vanuit een maatschappelijke betrokkenheid wordt ook een actieve bijdrage geleverd aan de leefbaarheid en sociale binding in Bunde.

 

Senioren
Omdat Bunde steeds meer senioren krijgt, wil Bunde Beweegt extra aandacht besteden aan deze doelgroep. Dit willen wij bereiken door samen te werken met o.a. BundeNuSamen en de Seniorenvereniging Bunde, maar ook met de huisarts en de fysiotherapeut.

 


Marc Smeets, Ron Soeren, Hanneke Philipsen, Serge van Dellen, Robert Meij, Piet Philipsen.

Op de foto ontbreken Kim Adriaens en Roel Blom.

 

Nieuw aanbod
“We gaan hierbij niet uit van het bestaande aanbod, maar we willen juist als verenigingen kijken naar de vraag die er ligt bij de inwoners van Bunde” aldus Serge van Dellen, voorzitter Bunde Beweegt. “Dit nieuwe aanbod kan van alles zijn, zoals seniorentennis of walking voetbal (een nieuwe vorm van voetbal), maar ook het steeds populairder worden freerunning, bootcamp of 3:3 basketbal.”

 

Behoeftepeiling
Om er achter te komen wat die vraag van de inwoners van Bunde is, begint Bunde Beweegt met een behoeftepeiling in de vorm van een enquête. Deze enquête zal binnenkort gepubliceerd worden in Weekblad De Geulbode. We hopen op een hoge respons zodat we in het nieuwe jaar leuke nieuwe activiteiten kunnen opzetten. Om iedereen te verleiden de enquête in te vullen, wordt een mooie prijs verloot onder de mensen die de enquête inleveren.

 

Projectleider
Bunde Beweegt wordt de komende twee jaar ondersteund door een projectleider. “Ik ben lokaal al betrokken bij diverse initiatieven en ken al veel mensen in het dorp” vertelt Hanneke Philipsen, de nieuwe projectleider. “Als projectleider is het mijn rol om de verenigingen te helpen in het opzetten van het nieuwe aanbod, maar vooral ook te zorgen voor de borging van de activiteiten. Daarnaast is er de komende twee jaar ook aandacht voor kaderondersteuning en begeleiding van trainers en coaches.”

 

Vragen?
Heb je vragen over Bunde Beweegt? Neem gerust contact op met Hanneke Philipsen, mail hanneke.philipsen@planet.nl of telefoonnummer 06-29026328.

Auteur: -

 

Klik hier voor mijn volledige profiel

Contactpersoon

- neem gelijk contact met mij op VIA:

mail:

WILT U FACTS & FIGURES OVER
SPORT EN BEWEGEN IN LIMBURG?

WIJ HEBBEN ALLES VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

zie alle facts

PARTNERS

Provincie Limburg
Sportkracht12
Go for Gold
Vereniging Sport en Gemeenten
Staand Goud
The MovieFactory