U zoekt op {{ keyword }}:

Clubs en Maastricht Sport verbeteren voetbalklimaat

Maastricht Sport en de voetbalclubs MVV, RKVVL/Polaris, vv SCM, Leonidas Wolder, SC Jekerdal, RKHSV, RKSV Heer, VV Scharn, RKASV en Geusselt Sport slaan de handen ineen. Samen gaan ze werken aan het verbeteren van het voetbalklimaat in Maastricht.

 

Onder de naam ‘Voetbal beweegt de stad’ gaan vier werkgroepen aan de slag met de thema’s deskundigheidsbevordering van het technisch kader, vrouwenvoetbal, werven van vrijwilligers/betrokkenheid ouders en de promotie van het voetbal. Daarnaast wordt er gewerkt aan één gezamenlijke en verenigingsoverstijgende voetbalvisie voor Maastricht. Het initiatief ligt bij de clubs zelf, Maastricht Sport – uitvoeringsorganisatie sport van de gemeente – faciliteert en ondersteunt.  Het Huis voor de Sport Limburg begeleidt het proces richting de visie.

 

Aanleiding om gezamenlijk het voetbalklimaat te verbeteren is meerledig: het aantal leden van voetbalclubs in Maastricht neemt af, van 6000 in 2008 naar 4500 in 2016. Voor vrijwilligers en technisch kader geldt hetzelfde. In Maastricht is dat ook zichtbaar in de sportieve prestaties: de hoogst acterende amateurvoetbalclub speelt in de tweede klasse.  Wethouder Bert Jongen (Sport) is blij met het initiatief: “Goed dat de clubs deze stap hebben gezet.   Met hulp van MVV, Maastricht Sport en het Huis voor de Sport Limburg ben ik ervan overtuigd dat we het voetbal in Maastricht naar een hoger plan kunnen tillen.”

 

Foto’s Laurens Bouvrie

Auteur: Hennie ter Haar - Adjunct Directeur

 

Twitter: @HEAterHaar

Klik hier voor mijn volledige profiel

Contactpersoon

Hennie ter Haar - Adjunct Directeur neem gelijk contact met mij op VIA:

06 - 31 044 936

mail: h.terhaar@huisvoordesport.org

WILT U FACTS & FIGURES OVER
SPORT EN BEWEGEN IN LIMBURG?

WIJ HEBBEN ALLES VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

zie alle facts

PARTNERS

Provincie Limburg
Sportkracht12
Go for Gold
Vereniging Sport en Gemeenten
Staand Goud
The MovieFactory