U zoekt op {{ keyword }}:

Een waardevolle ontmoeting van Limburgse clubbestuurders

Donderdag 8 maart was in Nederweert de eerste bestuurdersontmoeting voor clubbestuurders uit heel Limburg. Namens NOC*NSF, Gemeente Nederweert en Huis voor de Sport Limburg gaf Maurice Graef, ex-profvoetballer, een inkijk in zijn carrière en de rol van de breedtesportvereniging.  Met veel gevoel voor realiteit en (hilariteit) openden de acteurs van Helder theater met een scene uit menig ledenvergadering op een vereniging. Enkele items uit dit theater; notulen die niemand leest, kent of vindt, ‘het kritische lid met 101 vragen’, goede initiatieven die in de kiem worden gesmoord en bestuursleden die niet op één lijn zitten. Kortom een briljante opwarmer én eyeopener voor de aanwezige bestuurders om vervolgens aan de slag te gaan met de verdiepende workshops.

 

Onder leiding van experts gingen meer dan 100 aanwezigen vervolgens uit elkaar om een uur lang over uiteenlopende thema’s te praten. De thema´s waren:

  1. Hoe stroomlijn je een goed burgerinitiatief?
  2. Welke behoefte heeft de sportconsument eigenlijk?
  3. Alleen is afbouwen, samen is opbouwen. De kracht van samenwerken!
  4. Hoe til je het niveau van je bestuur naar een hoger level?
  5. En een free format waar alle verenigingsgerelateerde vragen gesteld konden worden.

Bij alle workshops was er sprake van een open houding, interactie, enthousiasme en verdieping. Het meest waardevolle onderdeel van de avond. De begeleidende experts van deze workshops hebben veel ervaring met het betreffende thema in het Limburgse landschap, waardoor het voor de aanwezigen direct een concreet en praktisch karakter kreeg.

Na afloop gaven nagenoeg alle aanwezigen (>95%) aan om een vervolg te willen geven aan deze bijeenkomst. Het kan dus niet anders dat deze ontmoeting een vervolg krijg! Stay tuned.  

Auteur: Joris Baur - Adviseur Sport en Bewegen

 

Klik hier voor mijn volledige profiel

Contactpersoon

Joris Baur - Adviseur Sport en Bewegen neem gelijk contact met mij op VIA:

06-31044931

mail: j.baur@huisvoordesport.org

WILT U FACTS & FIGURES OVER
SPORT EN BEWEGEN IN LIMBURG?

WIJ HEBBEN ALLES VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

zie alle facts

PARTNERS

Provincie Limburg
Sportkracht12
Go for Gold
Vereniging Sport en Gemeenten
Staand Goud
The MovieFactory