U zoekt op {{ keyword }}:

Hockey is het duurst!

Het expertisegebied Sports Economics & Strategic Sports Management van Sportkunde (hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en Mulier Instituut heeft een mooi rapport gepubliceerd over de verschillen in contributie bij sporten door het hele land. Een bijzonder resultaat is dat een sporter uit de stad ongeveer 30% meer betaald dan op het platteland. Benieuwd wat sporten kost in Limburg?

 

In totaal zijn voor de Contributiemonitor de contributiegegevens van 2.750 verenigingen in zes verschillende sporten in kaart gebracht. Dit is 40 procent van het totaal aantal verenigingen in deze zes sporten en 11 procent van alle sporten. Daarnaast zijn entreegelden van 131 zwembaden en 22 ijsbanen via websites verkregen. Via de monitor kun je de verschillen in contributies per sport en per provincie lezen. Het Gooi is de duurste regio om te sporten. De minste contributie betaal je in onze provincie, en dan met name in Zuid- en Midden-Limburg. Bekijk hier hoe hoog de gemiddelde contributie in jouw regio is.

 

Bij atletiek- en hockeyverenigingen bedraagt het verschil in de contributie in 2016/2017 tussen senioren en junioren gemiddeld ongeveer 25 euro en bij handbal, tennis en volleybal 50 euro. Ook blijkt dat hockey (veldsport) een hogere contributie kent dan de overige sporten (281 euro per volwassen lid en 255 per jeugdlid). Tennis en atletiek zijn op basis van deze steekproef gemiddeld het goedkoopst (resp. 139 euro en 172 euro).

Auteur: Cristan Segers - Senior adviseur Sport en Bewegen

 

Twitter: @segerscristan

Klik hier voor mijn volledige profiel

Contactpersoon

Cristan Segers - Senior adviseur Sport en Bewegen neem gelijk contact met mij op VIA:

06 - 31 044 927

mail: c.segers@huisvoordesport.org

WILT U FACTS & FIGURES OVER
SPORT EN BEWEGEN IN LIMBURG?

WIJ HEBBEN ALLES VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

zie alle facts

PARTNERS

Provincie Limburg
Sportkracht12
Go for Gold
Vereniging Sport en Gemeenten
Staand Goud
The MovieFactory