U zoekt op {{ keyword }}:

Huis voor de Sport Limburg ondersteunt campagne Alzheimer Centrum Limburg

"We zijn zelf het medicijn"

Auteur: Joris Baur - Adviseur Sport en Bewegen

 

Klik hier voor mijn volledige profiel

We zijn zelf het medicijn

Wist jij dat 30% van het aantal gevallen van dementie wereldwijd veroorzaakt wordt door een ongezonde leefstijl? Door gezond te leven en aandoeningen waarmee je te maken hebt goed in de gaten te houden, kun je zelf de kans op dementie kleiner maken. Hoe eerder je hiermee begint, hoe beter voor je hersengezondheid!

 

Weten wat je zelf kunt doen om je risico op dementie te voorkomen? Risicofactoren voor dementie zijn roken, overmatig alcoholgebruik, depressie, obesitas, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, een te hoog cholesterol, een gestoorde functie van de nieren en suikerziekte. Beschermende factoren zijn er ook: voldoende beweging, gezonde voeding en mentaal actief zijn en blijven.

 

Het Alzheimer Centrum Limburg voert in 2018 een campagne met de slogan ‘’We zijn zelf het medicijn’’. Het doel van deze campagne is om zoveel mogelijk mensen in Limburg bewust te maken van de invloed van leefstijl op je hersengezondheid en je risico op dementie. Onderdeel van de campagne is de gratis MijnBreincoach app, die je inzicht geeft in je eigen hersengezondheid. Ook helpt de app je bij het nemen van kleine en haalbare stappen naar een gezondere leefstijl, en daarmee naar gezondere hersenen.

 

Huis voor de Sport Limburg heeft zich aangemeld bij het ‘’vriendenprogramma’’ van de campagne en onderstreept daarmee het belang van preventie van dementie en een gezonde leefstijl. Meer weten?

 

 

Campagnewebsite: www.wezijnzelfhetmedicijn.nl
MijnBreincoach webportaal: www.mijnbreincoach.eu
MijnBreincoach app: zoek op ‘’Breincoach’’ in de Appstore (iOS) of Google Play Store (Android)
Social media: Twitter (‘’MijnBreincoach’’) en Facebook (‘’we zijn zelf het medicijn’’)

Contactpersoon

Joris Baur - Adviseur Sport en Bewegen neem gelijk contact met mij op VIA:

06-31044931

mail: j.baur@huisvoordesport.org

WILT U FACTS & FIGURES OVER
SPORT EN BEWEGEN IN LIMBURG?

WIJ HEBBEN ALLES VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

zie alle facts

PARTNERS

Provincie Limburg
Sportkracht12
Go for Gold
Vereniging Sport en Gemeenten
Staand Goud
The MovieFactory