U zoekt op {{ keyword }}:

Limburg investeert in de gezondheid van kinderen en jongeren

Auteur: Simone Gerono - Adviseur Sport en Bewegen

 

Twitter: @SimoneGerono

Klik hier voor mijn volledige profiel

Met JOGG-Limburg (Jongeren Op Gezond Gewicht) blijft de Provincie Limburg investeren in een omgeving voor kinderen en jongeren waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. De Provincie en stichting Jongeren Op Gezond Gewicht ondersteunen de aanstelling van twee provinciale JOGG-coördinatoren: voor Zuid-Limburg is Huis voor de Sport adviseur Simone Gerono aangesteld, voor Noord-Limburg Bart Verheijden. Deze coördinatoren krijgen als belangrijkste opdracht het stimuleren van regionale samenwerking en het adviseren en ondersteunen van gemeenten en organisaties en die aan de slag gaan met de preventie van overgewicht bij kinderen en jongeren.

 

In Limburg werken 23 van de 33 gemeenten met de landelijke JOGG-aanpak van Jongeren Op Gezond Gewicht. Samen met scholen, sportverenigingen, wijkorganisaties, supermarkten en andere partijen wordt in deze gemeenten gewerkt aan een gezonde omgeving. Bijvoorbeeld door het beschikbaar maken van betere beweeg- en speelfaciliteiten en/of door meer aandacht te besteden aan gezonde voeding. De voorlopige resultaten zijn positief.

De Provincie Limburg zal de komende drie jaar, tot eind 2019, een bijdrage leveren aan het JOGG-programma voor een totaalbedrag van € 190.500,-. De kerngroep JOGG-Limburg - waarin onder meer het Huis voor de Sport, beide Limburgse GGD-en en JOGG Nederland zitting nemen – zet zich in om de JOGG-aanpak in Limburg samen met de aangesloten gemeenten de komende jaren verder uit te rollen en te borgen. De twee provinciale JOGG-coördinatoren, één voor Noord- en Midden-Limburg en één voor Zuid-Limburg, stimuleren regionale samenwerking onder meer door te zorgen voor afstemming en uitwisseling op gezamenlijke thema’s en door het leggen van verbindingen met relevante netwerken.

De Provincie Limburg ondersteunt JOGG-Limburg van harte. “Absoluut”, zegt gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen, verantwoordelijk voor de uitvoering van de Sociale Agenda Limburg 2025. “JOGG sluit goed aan op ons in 2016 afgesloten Aanvalsplan ‘Limburg op Gezond Gewicht’ én op onze ambities in de Sociale Agenda Limburg 2025. Investeren in vitaliteit en gezondheid is en blijft voor ons een belangrijk speerpunt. De verbinding leggen tussen bestaande projecten met hetzelfde doel en deze samenbrengen is onderdeel van de Sociale Agenda Limburg 2025 en dat juich ik dan ook van harte toe. Samen werken aan de gezondheid van Limburgers, daar gaat het om!”

 

Meer weten over JOGG-Limburg? Lees het project of neem contact op met JOGG-coördinator voor Zuid-Limburg Simone Gerono.

Contactpersoon

Simone Gerono - Adviseur Sport en Bewegen neem gelijk contact met mij op VIA:

06 - 31 044 933

mail: s.gerono@huisvoordesport.org

WILT U FACTS & FIGURES OVER
SPORT EN BEWEGEN IN LIMBURG?

WIJ HEBBEN ALLES VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

zie alle facts

PARTNERS

Provincie Limburg
Sportkracht12
Go for Gold
Vereniging Sport en Gemeenten
Staand Goud
The MovieFactory