U zoekt op {{ keyword }}:

Nieuw thuis voor Huis voor de Sport Limburg

"Het voelt als thuiskomen"

"Het voelt als thuiskomen"

Sinds maandag 4 juni heeft Huis voor de Sport Limburg een nieuw thuis. Samen met onze partners Jeugdfonds Sport, Limburg Cycling, Limburg Handbal, Topsport Limburg en Basissport Limburg verhuisden we naar ons nieuwe pand aan de Parijsboulevard 345 in de Sportzone Sittard-Geleen.

 

Vanaf het nieuwe kantoor op de 2e etage kijken we uit op het Tom Dumoulin Bike Park en zien we rechts het stadion van Fortuna Sittard liggen. Op de 1e etage wonen de KNVB en Infocentrum Sportzone. Op de begane grond opent op termijn grandcafé ‘De Sport’ dat niet alleen ons, maar ook de sporters van een lekkere cappuccino en een gezonde hap voorziet. Het grandcafé wordt ook de thuisplek van WCL Bergklimmers.

 

Dichtbij zitten het CIOS, Sportstichting, Ecsplore, Yvi klimcentrum, Clip and climb, Wilma Running, Smeets Loopcomfort, Sporthotel Cityresort, TEIC, de Topsport hal, FysioQ, Atletiekvereniging Unitas, Hockeyclub Scoop en binnenspeeltuin Ballorig. Op termijn opent achter ons ook nog een exergaming centrum. Exergaming, een afkorting voor ‘exercise gaming’, gebruikt de virtuele wereld om mensen fysiek in beweging te brengen. Een schitterend initiatief waarover we zeker nog meer gaan horen. De Sportzone blijft zich ontwikkelen!

 

 

Thuiskomen

We hebben lang naar de verhuizing naar de Sportzone uitgekeken. Het voelt als thuiskomen, zo midden in de sport. We willen niet alleen fysiek onderdeel van een sportomgeving zijn, maar juist ook onze toegevoegde waarde tonen in een ‘living lab’-omgeving. We willen mee helpen vorm en inhoud te geven aan de Sportzone. Samen met Ecsplore, het CIOS en andere partners starten we nieuwe beweegprogramma’s en brengen we nog meer mensen in beweging. Op Sportzone Sittard-Geleen liggen fantastische accommodaties met supermooie sport gerelateerde bedrijven en organisaties. We dragen graag ons steentje bij aan de programmering van deze sportzone. Dat is onze ambitie!

 

Startblokken

Wij staan in ieder geval in de startblokken om de Sportzone Sittard-Geleen om te toveren tot een Open Club met programma’s voor top- en breedtesport, voor jong en oud, met en zonder beperking. We zijn ervan overtuigd dat gemeente Sittard-Geleen diezelfde ambitie heeft. Zodra de coalitie is gevormd, gaan we hierover graag in gesprek.

 

Jack Opgenoord

Directeur

Auteur: Jack Opgenoord - Directeur

 

Twitter: @opgenoord

Klik hier voor mijn volledige profiel

Contactpersoon

Jack Opgenoord - Directeur neem gelijk contact met mij op VIA:

046 - 477 05 90

mail: j.opgenoord@huisvoordesport.org

WILT U FACTS & FIGURES OVER
SPORT EN BEWEGEN IN LIMBURG?

WIJ HEBBEN ALLES VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

zie alle facts

PARTNERS

Provincie Limburg
Sportkracht12
Go for Gold
Vereniging Sport en Gemeenten
Staand Goud
The MovieFactory