U zoekt op {{ keyword }}:

Lancering Open Club Limburg in Beesel

De tweede Open Club Limburg is een feit. Sport- en Spelcentrum de Solberg in Beesel is officieel benoemd tot Open Club Limburg.

"Een goed voorbeeld voor Limburg!"

De tweede Open Club Limburg is een feit. Sport- en Spelcentrum de Solberg is officieel benoemd tot Open Club Limburg. Deze ontmoetingsplek in Beesel biedt een diversiteit aan activiteiten voor diverse doelgroepen in Beesel en omstreken. Het is een plek waar sport, bewegen, onderwijs, zorg en cultuur elkaar ontmoeten.

 

Op donderdagavond 22 september ontving Sport- en Spelcentrum de Solberg in Beesel het predicaat Open Club Limburg. Voor de zomer lanceerde Huis voor de Sport Limburg de Open Club Limburg filosofie: een baanbrekend concept van duurzaam verenigen. Het speelt in op de uitdagingen van (sport)verenigingen en biedt daarbij oplossingen voor de toekomst. Na Park Leudal-Oost in Neer mag Sport- en Spelcentrum de Solberg zich als tweede een Open Club Limburg noemen. Beide Open Clubs zijn een goed voorbeeld voor de vele potentiële Open Club Limburg omgevingen die de provincie kent.

 

Ontwikkeling

Gezien de ontwikkelingen en het stimulerende karakter van Sport- en Spelcentrum de Solberg verdient deze omgeving absoluut het predicaat Open Club Limburg. Voetbalvereniging Bieslo en Korfbalvereniging ROKA – gebruikers van het sportpark – werkten de afgelopen tijd hard aan het creëren van duurzame verbindingen. Op en rond het park zijn nu verbindingen met sport en spel, zoals beugelen, jeu de boules, bootcamp, wandelen en walking football. Daarnaast zijn de bestaande verenigingen verder ontwikkeld en zoeken zij verbindingen met andere sporten, maar ook met cultuur, zorg en onderwijs.

 

Ontmoetingsplek voor iedereen

Door het aangaan van samenwerkingen met sport, cultuur, zorg en onderwijs is er een ontmoetingsplek gecreëerd in Beesel waar mensen zich thuis voelen en waar mensen energie van krijgen. Het park is niet alleen een sportieve en maatschappelijke ontmoetingsplek voor verenigingen en andere georganiseerde gebruikers, maar voor iedereen. Of je nu bezoeker, toeschouwer of sporter bent. Sport- en Spelcentrum de Solberg biedt een diversiteit aan activiteiten ontwikkeld op basis van behoeften en opgezet dichtbij de mensen.

 

Sport- en Spelcentrum de Solberg blijft in beweging om zichzelf verder te ontwikkelen als belangrijke ontmoetingsplek – met accent op sport en spel – voor de inwoners van Beesel en omstreken. Bovendien is er de bereidheid om kennis en kunde te delen met anderen. Kortom, Sport- en Spelcentrum de Solberg verbindt, verrijkt en verenigt: een echte Open Club Limburg.

Bekijk ook de Open Club Limburg website op: www.openclublimburg.nl

 

Auteur: -

 

Klik hier voor mijn volledige profiel

WILT U FACTS & FIGURES OVER
SPORT EN BEWEGEN IN LIMBURG?

WIJ HEBBEN ALLES VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

zie alle facts

PARTNERS

Provincie Limburg
Sportkracht12
Go for Gold
Vereniging Sport en Gemeenten
Staand Goud
The MovieFactory