U zoekt op {{ keyword }}:

Open Club: ben jij al een believer?

In Nederland hebben we een sterke sportinfrastructuur met meer dan 28.000 sportverenigingen, zeker een miljoen vrijwilligers en ook steeds meer professionals die deze verenigingen ondersteunen. Er is veel discussie in de sportwereld over hoe duurzaam en toekomstbestendig deze infrastructuur is: moet de sportvereniging zich niet meer aanpassen om te voldoen aan de veranderende maatschappij en sportbehoefte van de mens?

 

Een Open Club worden is een veelbesproken optie om je vereniging op een duurzame wijze relevant te maken. Vorige week publiceerde het Kenniscentrum Sport een artikel op allesoversport.nl, waarin onderzocht wordt of een Open Club dé oplossing is.

 

Het artikel kijkt ook terug naar het ontstaan van de open club filosofie, bespreekt welke varianten er inmiddels zijn ontstaan en geeft handreikingen aan bestuurders, professionals en vrijwilligers van de sportvereniging bij het maken van keuzes rondom het wel of niet volgen van een open club filosofie.

 

Meer weten? Lees het volledige artikel van Kenniscentrum Sport op: https://www.allesoversport.nl/artikel/open-club-nu-of-nooit/ 

Auteur: Joris Baur - Adviseur Sport en Bewegen

 

Klik hier voor mijn volledige profiel

WILT U FACTS & FIGURES OVER
SPORT EN BEWEGEN IN LIMBURG?

WIJ HEBBEN ALLES VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

zie alle facts

PARTNERS

Provincie Limburg
Sportkracht12
Go for Gold
Vereniging Sport en Gemeenten
Staand Goud
The MovieFactory