U zoekt op {{ keyword }}:

Venray Beweegt: van sportweek naar sportmaand

Voor Venray Beweegt was de nationale sportweek voorgaande jaren veel te kort om alle sportactiviteiten te promoten. Daarom pakten zij het dit jaar grootser aan met hele maand vol sport, bewegen en gezondheid: Sportember.

 

Yvonne Willems, Programmacoördinator bij team Venray Beweegt, vertelt enthousiast over de diverse activiteiten die sportaanbieders in Venray organiseren. “We organiseren zelf geen activiteiten, maar ondersteunen verenigingen en sportorganisaties bij de promotie van hun aanbod. We publiceren alle activiteiten op onze website en ook in de Leefstijlgids die we als bijlage van de Peel en Maas krant hebben laten bezorgen. In Sportember en de nationale sportweek, bieden veel sportclubs hun lessen of activiteiten gratis aan voor niet-leden. We bezochten zoveel mogelijk van die activiteiten en plaatsten daarvan een update op onze media kanalen.”

 

Fitste juf of meester

Naast alle sportieve acties van de verenigingen en clubs, werd in Sportember ook het startschot gegeven van de ‘Groenteweek’ en werd het speelpleinenpretboek uitgereikt. En in samenwerking met Jongeren op Gezond Gewicht Nederland (JOGG NL) promootte Venray Beweegt in Sportember de ‘Tofste en gezondste klas & de fitste juf of meester challenge’. Om de tofste klas te worden moeten de kinderen fruit en/of groente mee naar school nemen waarmee ze punten kunnen verdienen. Zo kijken ze aan het einde van de week wie de gezondste klas ofwel de tofste klas is. Bij de challenge is het de bedoeling dat de meester of juf in zithouding tegen de muur zit, maar dan zonder stoel”, legt Yvonne uit. “De klassen die een filmpje van deze challenge insturen, maken kans op een dansclinic van Juvat Westendorp, Juvat is ambassadeur van Jongeren Op Gezond Gewicht en daarnaast acteur, danser en choreograaf. We hebben al erg leuke filmpjes gezien!”

 

Volgend jaar

Yvonne blikt terug op een geslaagde sportweek- en maand met leuke activiteiten. En volgend jaar? “Dan is het zeker weer Sportember in Venray!”

Auteur: -

 

Klik hier voor mijn volledige profiel

Contactpersoon

- neem gelijk contact met mij op VIA:

mail:

WILT U FACTS & FIGURES OVER
SPORT EN BEWEGEN IN LIMBURG?

WIJ HEBBEN ALLES VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

zie alle facts

PARTNERS

Provincie Limburg
Sportkracht12
Go for Gold
Vereniging Sport en Gemeenten
Staand Goud
The MovieFactory