U zoekt op {{ keyword }}:

Rabobank biedt verenigingsondersteuning

Samen met NOC*NSF, de aangesloten sportbonden, Huis voor de Kunsten Limburg en Huis voor de Sport Limburg, biedt Rabobank Centraal Zuid-Limburg cultuur- en sportverenigingen intensieve ondersteuning aan om deze toekomstbestendig te maken én te houden. Als partner van NOC*NSF begeleidt Huis voor de Sport Limburg dit verenigingsondersteuningstraject van de Rabobank.

Auteur: Joris Baur - Adviseur Sport en Bewegen

 

Klik hier voor mijn volledige profiel

 

Inspiratiesessie

Om verenigingen te enthousiasmeren voor het verenigingsondersteuningstraject organiseerde Rabobank Centraal Zuid-Limburg op dinsdag 17 april een inspiratiesessie 'Anders Verenigen' voor alle verenigingen in hun werkgebied. Ruim 80 mensen van 60 verenigingen namen hieraan deel. Tijdens de sessie informeerden Rabobank, Huis voor de Sport Limburg en NOC*NSF hen over de mogelijkheden en kansen van het traject.

 

Muziekvereniging Voerendaal vertelde enthousiast over hoe deze nieuwe vereniging de afgelopen jaren is ontstaan uit een samenwerking tussen de muziekverenigingen in Kunrade en Voerendaal. Om de toekomst van de muziekverenigingen veilig te stellen, besloten ze een brede vereniging te vormen die openstaat voor verschillende soorten muziek. En het is gelukt die vereniging te realiseren! Muziekvereniging Voerendaal bestaat nu uit een jeugdorkest en- drumband, een klarinetensemble, harmonieorkest en een koperensemble.

 

Aansluitend gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek over de dromen zij als vereniging hebben en hoe zij die verwezenlijken. Ook gingen zij in op praktische problemen die ze tegenkomen en de oplossingen die andere verenigingen daarvoor hebben.

 

Pitch

Daarna nodigde de Rabobank de deelnemers uit om een pitch in te sturen met daarin een antwoord op de vraag: ‘Heeft de vereniging de motivatie om (nog meer) een open vereniging/organisatie te zijn die maatschappelijk (extra) betrokken is?

Een vraag die goed aansluit bij de Open Club gedachte van Huis voor de Sport Limburg. 

 

14 verenigingen stuurden een pitch in. Een jury, bestaande uit procesbegeleiders vanuit NOC*NSF, Huis voor de Sport Limburg, Huis voor de Kunsten Limburg en medewerkers van de Rabobank, beoordeelden vervolgens deze inzendingen. Hierbij keken zij naar inhoud, relevantie, concreetheid van de plannen en de ondersteuningsbehoefte. Vijf cultuurverenigingen en vijf sportverenigingen maken kans op de verenigingsondersteuning. Zij ontvangen op korte termijn een uitnodiging voor een vervolggesprek, een zogenaamde verenigingsintake. Daarna maakt Rabobank bekend verenigingen intensieve verenigingsondersteuning krijgen aangeboden.

 

 

 

Steuntje in de rug voor jouw vereniging
Wil jouw vereniging ook in aanmerking komen voor Verenigingsondersteuning? Maar ligt jouw vereniging niet in het werkgebied van Rabobank Centraal Zuid-Limburg? Kijk dan op www.sport.nl/rabobank of neem contact op met Joris Baur, Adviseur Huis voor de Sport Limburg. Hij informeert je graag over de mogelijkheden in jouw regio. De bal ligt bij jou.

 

Alles over Rabobank Verenigingsondersteuning

 

 

Contactpersoon

Joris Baur - Adviseur Sport en Bewegen neem gelijk contact met mij op VIA:

06-31044931

mail: j.baur@huisvoordesport.org

WILT U FACTS & FIGURES OVER
SPORT EN BEWEGEN IN LIMBURG?

WIJ HEBBEN ALLES VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

zie alle facts

PARTNERS

Provincie Limburg
Sportkracht12
Go for Gold
Vereniging Sport en Gemeenten
Staand Goud
The MovieFactory