U zoekt op {{ keyword }}:

Zomerspelen Landgraaf: Jammer dat het erop zit!

Van 9 juli t/m 12 augustus organiseerde onze partner The MoveFactory (TMF), in samenwerking met gemeente Landgraaf, de eerste editie van de Zomerspelen Landgraaf. Vier weken lang konden alle inwoners van Landgraaf aan verschillende beweeg-, cultuur- en creatieve activiteiten deelnemen. Projectleider Suzan Vermeere kijkt terug op een zeer geslaagde eerste editie van de Zomerspelen. "Jammer dat het er op zit!".

Auteur: -

 

Klik hier voor mijn volledige profiel

Grote opkomst

In totaal deden 117 mensen mee aan de verschillende activiteiten. “De jongste was 4, de oudste 82”, zegt Suzan lachend. “Er was voor ieder wat wils. Van wandelen tot graffiti en van sjoelen tot een videoclip maken.” Twee activiteiten gingen niet door, omdat er te weinig aanmeldingen waren, maar de andere dagen was er een goede opkomst. “Echt hartstikke leuk dat er bij deze eerste Zomerspelen al zoveel aanmeldingen waren. Soms moesten we kinderen zelfs op de wachtlijst zetten. Gelukkig konden we enkele activiteiten dubbel plannen, zodat alle kinderen konden meedoen.”

 

Boerderij en lunch

Wat Suzan zelf de leukste activiteit vond? “Het boederijbezoek en de lunch”, zegt ze resoluut. “Het was heel leuk om te zien hoe de kinderen op de kalfjes reageerden en hoe spannend ze het vonden om bij de koeien in de buurt te komen. Hoe de koeien gemolken worden, was natuurlijk ook erg interessant. Na het boerderijbezoek mochten de kinderen smoothies en wraps maken met ingrediënten die ze echt niet allemaal lekker vonden. Maar ze proefden allemaal! En stiekem smaakte zo’n zelfgemaakte smoothie toch wel erg lekker!”

 

Enthousiast

TMF kreeg erg positieve reacties op de eerste editie van de Zomerspelen. “Iedereen was enthousiast”, weet Suzan. “Sommigen vroegen zelfs of we in de andere vakanties ook activiteiten gaan organiseren, maar zover zijn we nog niet. Binnenkort gaan we eerst alles evalueren, maar als het aan mij ligt, komt de tweede editie van de Zomerspelen Landgraaf er zeker!”

Contactpersoon

- neem gelijk contact met mij op VIA:

mail:

WILT U FACTS & FIGURES OVER
SPORT EN BEWEGEN IN LIMBURG?

WIJ HEBBEN ALLES VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

zie alle facts

PARTNERS

Provincie Limburg
Sportkracht12
Go for Gold
Vereniging Sport en Gemeenten
Staand Goud
The MovieFactory