U zoekt op {{ keyword }}:

Actieplan Verkeersregelaars

Huis voor de Sport Limburg ontwikkelde in samenwerking met gemeenten, organisatoren wielertoertochten, verkeersregelaarsgroepen en politie het Actieplan Verkeersregelaars. Dit met als doel nieuwe verkeersregelaars te werven voor wielerevenementen.

“De problemen zijn tijdig onderkend en er is gezocht naar praktische oplossingen”. 

Huis voor de Sport Limburg coördineert al enige jaren de wielerevenementen in (met name) Zuid-Limburg. Van de verschillende wielertoertochten kregen we steeds vaker signalen dat het korps van betaalbare (vrijwillige) verkeersregelaars (ook wel evenementenregelaars genoemd) dalende was en de komende jaren alleen maar verder zou dalen. Om de verwachte problematiek een halt toe te roepen zijn er daarom twee sessies met stakeholders zoals gemeenten, organisatoren, verkeersregelaarsgroepen en politie georganiseerd om de knelpunten en oplossingen te bespreken. Dit heeft geresulteerd in het ‘Actieplan Verkeersregelaars’.

 

Een van de actiepunten was de werving van nieuwe (betaalbare) verkeersregelaars. Uiteindelijk is er een samenwerking tot stand gekomen tussen het Arcus College, Veiligheidscentrum Limburg en Huis voor de Sport Limburg met als doel een win-winsituatie voor iedereen. Jonge (beroeps)verkeersregelaars worden opgeleid en kunnen stage lopen bij de wielerevenementen die daarmee worden geholpen. Aanvullend kunnen de studenten via Veiligheidscentrum Limburg tegen betaalbare tarieven ingehuurd kunnen worden en zo al werkend hun CV opbouwen.

 

Contactpersoon

Milan van Wersch - Adviseur Sport en Bewegen/Manager Limburg Cycling neem gelijk contact met mij op VIA:

06 - 31 044 937

mail: m.vanwersch@huisvoordesport.org

Contactpersoon

Milan van Wersch - Adviseur Sport en Bewegen/Manager Limburg Cycling neem gelijk contact met mij op VIA:

06 - 31 044 937

mail: m.vanwersch@huisvoordesport.org

WILT U FACTS & FIGURES OVER
SPORT EN BEWEGEN IN LIMBURG?

WIJ HEBBEN ALLES VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

zie alle facts

NEEM CONTACT OP

Voor al uw vragen, zodat we samen aan iets moois kunnen werken

 

  • Voer uw naam in
  • Voer uw achternaam in
  • Voer uw e-mailadres in

PARTNERS

Provincie Limburg
Sportkracht12
Go for Gold
Vereniging Sport en Gemeenten
Staand Goud
The MovieFactory