U zoekt op {{ keyword }}:

Grenzeloos actief

Het landelijke programma Grenzeloos Actief maakt sporten en bewegen voor iedereen met een beperking mogelijk. Belangrijk is dat mensen met een beperking passend en toegankelijk sport- en beweegaanbod kunnen vinden in de buurt.

 

 

 

"Slechts 29% van de mensen met een beperking sport."

Sport en bewegen is voor mensen met een beperking van groot belang. Het is niet alleen leuk om te doen, het heeft ook een positieve invloed op de gezondheid, het is goed voor het zelfvertrouwen en sociale contacten. Sport en bewegen daagt uit om grenzen te verleggen en het stimuleert mensen met een beperking om actief deel te nemen aan de samenleving.

 

De vraag naar gehandicaptensport blijkt versnipperd door de grote diversiteit van zowel de handicaps als de sportieve wensen van de doelgroep. Daarnaast is het aanbod beperkter dan in de reguliere sport. Om die reden is gehandicaptensport vaak regionaal georiënteerd en vraagt om een actieve samenwerking tussen buurgemeenten om gehandicaptensport gezamenlijk te versterken: Grenzeloos Actief.

 

Dit landelijke programma kent een aantal onderdelen en wordt in Limburg op diverse plekken opgepakt:

 

- In Zuid-Limburg verkennen we de kansen voor regionale samenwerking in opdracht van een groot aantal gemeenten. Contactpersoon voor deze verkenning is Jacco den Hartog.

- In de subregio Parkstad Limburg voert Jorg Eijssen een nadere inventarisatie van de mogelijkheden uit in opdracht van de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade en Landgraaf.

- Grenzeloos Actief verstrekt in iedere regio onder voorwaarden een bijdrage van maximaal € 950,- voor nieuw sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking. In Noord-Limburg dient een aanvraag in dit kader te worden afgestemd met Ed Noordhuis van Iedereen Kan Sporten Noord-Limburg, in Midden-Limburg met Pauline Schrooten van Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg en in Zuid-Limburg met Jorg Eijssen.

Contactpersoon

Jorg Eijssen - Beleidsadviseur neem gelijk contact met mij op VIA:

06 - 31 044 935

mail: j.eijssen@huisvoordesport.org

Contactpersoon

Jorg Eijssen - Beleidsadviseur neem gelijk contact met mij op VIA:

06 - 31 044 935

mail: j.eijssen@huisvoordesport.org

WILT U FACTS & FIGURES OVER
SPORT EN BEWEGEN IN LIMBURG?

WIJ HEBBEN ALLES VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

zie alle facts

NEEM CONTACT OP

Voor al uw vragen, zodat we samen aan iets moois kunnen werken

 

  • Voer uw naam in
  • Voer uw achternaam in
  • Voer uw e-mailadres in

PARTNERS

Provincie Limburg
Sportkracht12
Go for Gold
Vereniging Sport en Gemeenten
Staand Goud
The MovieFactory