U zoekt op {{ keyword }}:

Informatie voor lesgevers

Informatie voor alle Limburgers die actief zijn als lesgever van de 1.600 beweeggroepen Sport & bewegen senioren, Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) en Meer Bewegen voor Chronisch Zieken (MBvCZ) die onze provincie rijk is.

"Registreer uw beweeggroep bij Huis voor de Sport Limburg."

Beweeggroepen registreren

Wanneer u lesgever bent voor beweeggroepen Sport en bewegen senioren, Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) en Meer Bewegen voor Chronisch Zieken (MBvCZ) kunt u door het downloaden en invullen van het registratieformulier uw beweeggroepen bij ons registreren.

 

Adviesbedrag

Per 1 september 2018 wordt  het landelijke adviesbedrag voor een beweegles aan senioren voor gediplomeerde lesgevers (zowel MBvO als Sport- en beweegleider Senioren) verhoogd naar € 29,70 excl. BTW (exclusief reiskosten, reistijd, voorbereidingstijd, materiaalkosten en bijscholingskosten).  Bekijk hier de nadere toelichting over de adviestarieven van de VML (2018).

 

Belasting en recht

Naar aanleiding van de vele vragen die bij Huis voor de Sport Limburg zijn binnengekomen over het geven van lessen en belastingen/rechtspositie, hebben we met de VML (Nederlandse vereniging van lesgevers sport en bewegen 55+ ) een aantal afspraken gemaakt. Op de site van de VML staat alle informatie.

 

Buma en Sena
Het is gelukt om ook in 2018 de BUMA SENA regeling te continueren! Daar zijn we blij mee!

Als in een beweegles muziek gebruikt wordt, zien BUMA en SENA dit als “voorgrondmuziek”.  In Nederland geldt bij het openbaar maken van muziek de wettelijke verplichting hiervoor rechten te  betalen. Aan Buma voor de bedenkers van muziek, aan Sena voor de makers van muziek. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de zaal waarin de beweegactiviteit plaatsvindt.

 

Alle bij Huis voor de Sport Limburg geregistreerde beweeggroepen vallen ook in 2018 onder de landelijke MBvO Buma en Sena regeling.

De lessen dienen aan een drietal voorwaarden te voldoen:

  • de deelnemers van de lessen zijn 55-plussers;
  • de lesgever is een Sport-en beweegleider senioren en bekend bij het Huis voor de Sport
  • de groep is geregistreerd bij Huis voor de Sport Limburg.

Alle ons bekende lesgevers van beweeggroepen 55+ en MBvCZ  in Limburg ontvangen vanaf eind 2017 een inlogcode van ons waarmee ze de informatie van hun beweeggroepen op de MBvO-website up-to-date kunnen houden en gratis aan de BUMA SENA regeling kunnen deelnemen. Indien u deze op 1 december nog niet van ons heeft ontvangen, neem dan contact op met Sandra Hamers.

 

Contactpersoon

Sandra Hamers - Office Manager neem gelijk contact met mij op VIA:

046 - 477 05 90

mail: s.hamers@huisvoordesport.org

Contactpersoon

Sandra Hamers - Office Manager neem gelijk contact met mij op VIA:

046 - 477 05 90

mail: s.hamers@huisvoordesport.org

WILT U FACTS & FIGURES OVER
SPORT EN BEWEGEN IN LIMBURG?

WIJ HEBBEN ALLES VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

zie alle facts

NEEM CONTACT OP

Voor al uw vragen, zodat we samen aan iets moois kunnen werken

 

  • Voer uw naam in
  • Voer uw achternaam in
  • Voer uw e-mailadres in

PARTNERS

Provincie Limburg
Sportkracht12
Go for Gold
Vereniging Sport en Gemeenten
Staand Goud
The MovieFactory