Energieverbruik is een van de grootste kostenposten voor verenigingen. Zo’n 25% van de kosten bestaat uit energielasten. Steeds meer verenigingen en gemeenten verduurzamen daarom hun accommodaties.

Quickscan: eerste stap naar energiebesparing

Met de Quickscan Verantwoord Verduurzamen van Huis voor de Sport Limburg maak je een eerste stap naar energiebesparing en verduurzamen. We brengen voor je in kaart welke energiebesparende maatregelen op korte en lange termijn zinvol zijn en welke investeringen hiervoor nodig zijn. We kijken niet alleen naar het gebouw, maar ook naar het gebruik van het pand, de aanwezige installaties, het huidige energieverbruik en de gebruiker(s). Hierdoor ontvang je van ons een integraal rapport waarmee je direct aan de slag kunt.

35% besparing

Uit ervaring weten we dat een vereniging gemiddeld 35% op energiekosten kan besparen door collectief in te kopen (o.a. energie) en door korte termijn investeringen, zoals het vervangen van binnenverlichting.

Hoe gaan we te werk?

De quickscan voeren we uit op locatie. Onze bouwkundig ingenieur bekijkt de gehele accommodatie en bespreekt welke maatregelen je op korte en lange termijn kunt nemen om te verduurzamen. Vaak leveren kleine investeringen al direct rendement op! Nadat we het gebouw hebben bekeken, bespreken we het energieverbruik, het gebruik van de accommodatie en de vitaliteit van de gebruiker(s). Na afloop van de quickscan verwerken we de resultaten in een overzichtelijke rapportage die we je persoonlijk toelichten. De kosten van de quickscan bedragen € 750,- excl. btw.

Wil jouw vereniging ook 35% op energiekosten besparen?

Neem contact met ons op voor meer informatie over de quickscan: 046- 477 05 90 | info@hvdsl.nl

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief