U zoekt op {{ keyword }}:

Mensen met een beperking

Overal in Limburg kunnen mensen met een beperking sporten en bewegen in specialistische beweeggroepen. Dit kan bij verenigingen met een specifiek aanbod voor de doelgroep of bij regulielre verenigingen. En in het onderwijs en de zorg. Waar en of men gaat sporten is behalve van voorkeur ook afhankelijk van de aard en ernst van de beperking. Bovendien is bereikbaarheid, prijs en kwaliteit van activiteiten van belang. 

 

 

“Uit onderzoek blijkt dat mensen met een beperking minder vaak sporten en bewegen, terwijl het minstens zo belangrijk voor ze is."

Het aanbieden van sport en bewegen voor mensen met een beperking vergt grondige kennis van de doelgroep (omgaan met en verzorgen van), tijd en geld en natuurlijk genoeg deelnemers. Aanvullend op het fantastische werk van talloze vrijwilligers en specialisten zijn er daarom vanuit gemeenten, Rijk en Provincie initiatieven opgezet om zoveel mogelijk drempels weg te nemen. Alleen samen kunnen we het aanbod zo sterk en toegankelijk mogelijk maken.

 

Huis voor de Sport Limburg is uitvoerder van de Vervoersregeling Gehandicapte Sporters, is projectleider van Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg, coördineert (S)Cool en Wheels, helpt bij de organisatie van de Adelante Challenge en maakt in Limburg de weg vrij voor Grenzeloos Actief. Daarnaast zijn we partner van Iedereen Kan Sporten Noord-Limburg en Basissport Limburg.

 

Vragen? Neem dan contact op met Jorg Eijssen.

Contactpersoon

Jorg Eijssen - Beleidsadviseur neem gelijk contact met mij op VIA:

06 - 31 044 935

mail: j.eijssen@huisvoordesport.org

WILT U FACTS & FIGURES OVER
SPORT EN BEWEGEN IN LIMBURG?

WIJ HEBBEN ALLES VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

zie alle facts

NEEM CONTACT OP

Voor al uw vragen, zodat we samen aan iets moois kunnen werken

 

  • Voer uw naam in
  • Voer uw achternaam in
  • Voer uw e-mailadres in

PARTNERS

Provincie Limburg
Sportkracht12
Go for Gold
Vereniging Sport en Gemeenten
Staand Goud
The MovieFactory