U zoekt op {{ keyword }}:

Wielrennen

Limburg Wielerprovincie: hoe draagt Huis voor de Sport Limburg bij aan een succesvolle wielerprovincie?

 

“Wielrennen blijft het zwaartepunt van het sportbeleid van de Provincie Limburg, omdat wielrennen in het DNA van Limburg zit.”

Wielrennen en fietsen hoort bij Limburg. Het heuvelachtige landschap nodigt uit de fiets te pakken. Geïnspireerd door topevents als de Amstel Gold Race trekken elk weekend duizenden fietsers eropuit. Dat levert heroïsche verhalen en gezonde ontspanning op en zorgt voor economische spin-off.

 

Tel daar de initiatieven zoals het RTC en NTC Wielrennen, MOZL, de realisatie van Veilige Wieleromgevingen en de vele breedtesportactiviteiten bij op en het is niet vreemd dat wielrennen en fietsen is benoemd tot dé speerpuntsport van de Provincie Limburg. Ook bij Huis voor de Sport Limburg neemt deze speerspuntsport al jaren een prominente plek in.

 

De vele wieleractiviteiten zorgen er echter ook voor dat afstemming noodzakelijk is tussen gemeenten en organisatoren van wielersportevenementen. Huis voor de Sport Limburg is één van de partners die zorgt voor afstemming en neemt een groot deel van deze werkzaamheden voor zijn rekening. Hoe dragen we bij aan een succesvolle wielerprovincie?

 

Meer weten? Neem contact op met onze adviseur Milan van Wersch. Ook voor vergelijkbare activiteiten bij andere takken van sport staan wij graag ter uw beschikking. 

Contactpersoon

Milan van Wersch - Adviseur Sport en Bewegen/Manager Limburg Cycling neem gelijk contact met mij op VIA:

06 - 31 044 937

mail: m.vanwersch@huisvoordesport.org

WILT U FACTS & FIGURES OVER
SPORT EN BEWEGEN IN LIMBURG?

WIJ HEBBEN ALLES VOOR U OP EEN RIJTJE GEZET.

zie alle facts

NEEM CONTACT OP

Voor al uw vragen, zodat we samen aan iets moois kunnen werken

 

  • Voer uw naam in
  • Voer uw achternaam in
  • Voer uw e-mailadres in

PARTNERS

Provincie Limburg
Sportkracht12
Go for Gold
Vereniging Sport en Gemeenten
Staand Goud
The MovieFactory