Danny Vullings is programma regisseur bij Venray Beweegt. Wij spraken met hem over zijn werkzaamheden en over de Nationale Sportweek die dit jaar wordt gehouden van 20 tot en met 29 september.

Je werkt bij Venray beweegt. Waar houdt Venray Beweegt zich zoal mee bezig?

Wij houden ons vooral bezig met alle projecten en initiatieven op het gebied van sport, gezondheid, bewegen en gezonde leefstijl binnen de gemeente Venray. Hierbij maken wij eigenlijk gebruik van twee soorten programma’s. De eerste is “Jongeren Op Gezond Gewicht”. Dit richt zich vooral op de keuze van jongeren om steeds vaker voor een gezonde leefstijl te kiezen in plaats van een ongezonde leefstijl. Het tweede programma heet “Iedereen Kan Meedoen”. Dit programma richt zich vooral op personen die een steuntje in de rug nodig hebben om te kunnen sporten. Denk hierbij aan mensen met een beperking en de oudere doelgroep. Het doel bij deze doelgroepen is om het voor iedereen mogelijk te maken om te kunnen sporten en te kunnen bewegen.

Van 20 tot en met 29 september vindt in het hele land de Nationale Sportweek plaats. Wat organiseert Venray Beweegt dit jaar rondom de Sportweek? 

Afgelopen zaterdag hadden wij als opening een sportmarkt. Hier stonden een dertiental sportaanbieders om hun sport te promoten aan de belangstellenden. Dit aanbod was ontzettend  breed, zo stonden er o.a. twee dansscholen, een tennisclub, een aantal fitnessaanbieders, een hockeyclub, een zwemvereniging, een handboogschietvereniging. Je kunt dus wel zeggen dat er sprake was van een diverse markt.

Tevens hebben wij alle basisschoolleerlingen uitgedaagd door middel van de Daily Mile Challenge. Hierbij gaan ze elke dag de Daily Mile rennen. Een Mile staat gelijk aan 1,6 kilometer en de leerlingen doen hier ongeveer een kwartier over. Hierbij kunnen ze ook nog een leuke prijs winnen die uitgereikt zal worden door een Olympisch sportster.

Op woensdagochtend organiseerden wij een inspiratiesessie voor bedrijven op het gebied van  een gezonde werkvloer. Hier geven wij bedrijven informatie over een gezonde en vitale leefstijl.

Een dag later op donderdag staat alles in het teken van de nationale ‘Iedereen Kan Sporten’ dag. Op deze dag organiseren veel sportaanbieders in de gemeente speciale activiteiten om hun sport te promoten. Wij hebben voor deze dag een flyer opgesteld waar informatie opstaat over de activiteiten die worden georganiseerd voor mensen met een beperking en die activiteiten gaan we deze dag promoten. Als laatst organiseren wij op de vrijdag een E-sports day. Hierbij hebben wij de samenwerking gezocht met het bedrijf DutchGameMasters. Zij combineren gamen met sportactiviteiten. Dit zijn dan activiteiten die je normaal virtueel in de game speelt, maar nu dus buiten kunt naspelen. Rondom dit concept organiseren wij ‘s ochtends het Venrays scholenkampioenschap voor bassischolen en ‘s middags en ‘s avonds het open Venrays kampioenschap. Dit is een nieuw concept en voor ons dus erg interessant en leuk om ook te zien welke doelgroep hier precies op af komt. Je kunt dus wel stellen dat er deze week genoeg te doen is in onze gemeente.

Wat is er zo uniek aan de Sportweek in Venray?

Wij hebben met de zes grote supermarktketens; Jan Linders, Albert Heijn, Jumbo, Coop, Plus en Aldi een leuke lokale actie bedacht rondom de Sportweek. Mensen krijgen bij iedere €25,- die ze besteden in de supermarkt een sportvoucher. Deze voucher kunnen ze verzilveren bij deelnemende sportaanbieders. Dat zijn er ongeveer 30. Als je de voucher verzilvert, krijg je een gratis proefles. De actie bij de supermarkten loopt drie weken en kan vervolgens verzilverd worden tot en met 31 december. Op deze manier willen wij mensen in beweging zetten om kennis te maken met het aanbod dat er is.

Wanneer is de Sportweek voor jou geslaagd? 

Ten eerste:  De sportweek is voor mij geslaagd als we meer mensen enthousiast hebben gemaakt om te bewegen en de sportaanbieders die mee hebben gewerkt aan de nationale sportweek meer leden mogen ontvangen. Ook na de Sportweek. Ten tweede: Als wij zoveel mogelijk mensen hebben kunnen bereiken en enthousiast hebben kunnen maken en vooral ook hebben kunnen laten zien hoe mooi en hoe leuk sport, bewegen en een gezonde actie leefstijl is. Dat wij daarbij nieuwe mensen weten te bereiken die wij normaal niet kunnen bereiken. Dan is de Sportweek voor mij geslaagd.

 

 

 

 

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief