Door veranderingen in de samenleving, zien we steeds meer vormen van samenwerking ontstaan. Bewust, onbewust, gestuurd, spontaan. Elke partij heeft zijn eigen belangen om tot een samenwerking te komen. Maar samenwerking vraagt juist om een tweebenige bestuurder.

Het ene been staat in de eigen vereniging en moet rekening houden met de eigen waarden, belangen en procedures. Het andere been staat buiten de vereniging en gaat de samenwerking vorm geven. Het gaat erom oog te hebben voor de eigen achterban en tegelijkertijd te zorgen voor voortuitgang en besluitvorming. Het is verstandig om een neutrale partij het samenwerkingsproces te laten begeleiden.

Onafhankelijk

Voor het begeleiden van samenwerkingsprocessen ben je bij Huis voor de Sport Limburg aan het juiste adres. Onze adviseurs helpen je graag als onafhankelijk procesbegeleider, facilitator of adviseur bij het stimuleren en vergroten van samenwerking. Zo kunnen we helpen bij:

  • Integraal werken tussen verschillende domeinen, zowel in- als extern
  • Samenwerking en fusies tussen (sport)verenigingen
  • Samenwerking van in en rondom (sport)accommodaties
  • Open Club worden

Advies op maat

Geen vraag is hetzelfde, laat staan het antwoord. Daarom geeft Huis voor de Sport Limburg advies op maat. Afhankelijk van je vraag, adviseren we je over de manieren waarop we je kunnen ondersteunen. De hulp die je nodig hebt, bepaal je zelf!

Wil je een mogelijke samenwerking onderzoeken?

Of heb je begeleiding nodig bij een samenwerking? Mail naar info@hvdsl.nl of bel 046 – 477 05 90.

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief