Bevolkingskrimp, ontgroening en vergrijzing. Veel Limburgse verenigingen hebben of krijgen met de gevolgen hiervan te maken. Heeft de vereniging straks nog wel genoeg leden om de teams te vullen, voldoende vrijwilligers en inkomsten? Wat gebeurt er met het ledenaantal als je nu geen actie onderneemt?

Voor gemeenten is het belangrijk te weten hoe een vereniging ervoor staat. Toekomstbestendige en vitale verenigingen hebben immers impact op de sociale cohesie in je gemeente. Het raakt diverse gemeentelijke beleidsterreinen zoals, armoede, eenzaamheid, gezondheid en ruimte. Als gemeente wil je toch niet investeren in een accommodatie of vereniging waarvan de toekomst ongewis is?

Snelle diagnose van Dr. Krimp

Dr. Krimp weet hoe een vereniging ervoor staat. Deze gratis tool van Huis voor de Sport Limburg helpt je de gevolgen van de demografische ontwikkelingen voor verenigingen in je gemeente inzichtelijk te maken. Op basis van cijfers van het Etil voorspelt de tool o.a. het aantal leden in de toekomst. Met behulp van Dr.Krimp krijg je een eerste indruk van de vitaliteit van alle verenigingen in jouw gemeente. In een verdieping geeft de scan zelfs inzicht in hoe het gesteld is met de vrijwilligers, financiën, beleid en samenwerking. Deze scan realiseren we graag op gemeenteniveau. Vraag naar de mogelijkheden.

Wil je weten hoe de clubs in jouw gemeente ervoor staan?

Attendeer verenigingen dan op onze gratis online tool: www.drkrimp.nl.

Als verenigingen de vragenlijst hebben ingevuld, ontvangen ze direct hun score.

Wil je op gemeenteniveau inzicht of meer informatie?

Bel of mail ons: 046 – 477 05 90 | info@hvdsl.nl.

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief