Huis voor de Sport Limburg zoekt op korte termijn een sportieve 

Communicatieadviseur (24-32 uur) 

Standplaats: Sittard-Geleen / Landgraaf 

 

 

Wie zijn wij 

Huis voor de Sport Limburg heeft de ambitie om zoveel mogelijk Limburgers aan het sporten en bewegen te krijgen én houden. We helpen organisaties met hun sport- en beweegvraagstukken, van beleid tot concrete uitvoering. Hierbij werken we intensief samen met overheden en organisaties in de sport (NOC*NSF, sportbonden, sporttakplatforms). Onze collega’s van The MoveFactory verzorgen de uitvoering van het sport- en beweegbeleid in verschillende gemeenten. 

 

Dit ga je doen 

Je gaat aan de slag voor Huis voor de Sport Limburg, The MoveFactory en enkele partners. Het ene moment bedenk je een campagne om kinderen in een bepaalde wijk meer in beweging te krijgen. Die verzorg je van begin tot eind. Het andere moment schrijf je een nieuws- en social mediabericht over een succesverhaal van een collega. Verder maak je samen met onze senior communicatieadviseur communicatieplannen voor de organisaties waar je voor werkt. Om de gestelde doelen te realiseren geef jij zelfstandig uitvoering aan deze plannen. Op die manier lever je een belangrijke bijdrage aan de positionering en zichtbaarheid van deze organisaties. Zowel intern als extern. De werkzaamheden: 

 

 • je schrijft nieuws-, social media berichten en jaarverslagen 
 • je redigeert teksten  
 • je beheert onze website(s), nieuwsbrieven en socials 
 • je publiceert berichten op onze communicatiekanalen 
 • je denkt en schrijft (mee aan) communicatiejaarplannen 
 • je bedenkt en werkt mee aan gave campagnes die aanzetten tot meer bewegen 

 

Je wordt hierbij gecoacht en begeleid door onze senior communicatieadviseur.  

 

Dit ben jij  

Jij ziet nieuwswaardige kansen en met jouw enthousiasme stimuleer je collega’s om erover te communiceren. Je helpt ze daarbij. Het liefst op een creatieve manier. Je schakelt snel en wordt blij van verschillende werkzaamheden. Verder ben je flexibel en vind je afwisseling tussen zelfstandig en teamwerk fijn.  

 

Functie-eisen 

 • HBO-werk- en denkniveau in de richting marketing en communicatie of vergelijkbaar 
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift 
 • Vlotte pen 
 • Vaardig met nieuwe media 
 • Affiniteit met sport en bewegen 
 • Hands-on mentaliteit 

 

Wat bieden wij  

Huis voor de Sport Limburg is een jonge en dynamische organisatie. Ontwikkeling staat centraal en we investeren in vakinhoudelijke en persoonlijke groei door opleidingen, coaching en natuurlijk met projecten die zijn afgestemd op jouw ambitie en competenties.  

 

Afhankelijk van je opleiding, leeftijd en ervaring start je in aanloopschaal 8 conform de CAO Sport, met de mogelijkheid om door te groeien naar schaal 9. Huis voor de Sport Limburg heeft goede arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering, vitaliteitsaanbod met korting en een flexibele werkomgeving.  

 

Enthousiast?!  

Als je denkt ‘deze baan wil ik’, stuur dan uiterlijk donderdag 27 juni 2024 jouw (sportieve) motivatiebrief en cv per e-mail naar Angelique Roemgens (a.roemgens@hvdsl.nl). De eerste kennismakingsgesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 2 juli, eventueel gevolgd door een tweede ronde op vrijdagochtend 5 juli 2024. Heb je nog vragen over de functie? Mail of bel dan naar Eric Debets (e.debets@hvdsl.nl / 06-43029888). 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief