De 9 Limburgse organisaties Huis voor de Sport Limburg, Topsport Limburg, JOGG Limburg, Bijzonder in Beweging, Jeugdfonds Sport Limburg, Limburg Cycling, Limburg Handbal, Limburg Paardensport en Platform Triathlon lanceren samen de website www.limburgsportenbewegen.nl. Met deze website laten zij zien hoe belangrijk sport en bewegen is voor een vitale Limburgse provincie én wat zij doen om Limburg sportief en vitaal te houden. Het doel van het initiatief is om vitaliteit, sport en bewegen hoog op de agenda te zetten bij het schrijven van het provinciaal coalitieakkoord.

Gezamenlijke droom
Zoveel mogelijk Limburgers in beweging krijgen én houden. Dat is de gezamenlijke droom van de 9 organisaties. Samen werken ze hard om de vitaliteit en gezondheid van elke Limburger te verbeteren.

Sport en bewegen belangrijke plek in provinciaal coalitieakkoord
Op de website vertelt elke organisatie over de resultaten uit het verleden en de doelen voor de toekomst. In 2018 betaalde Jeugdfonds Sport bijvoorbeeld de verenigingscontributie voor 4.779 unieke, Limburgse kinderen uit gezinnen waar te weinig geld is om te sporten. Zij streven ernaar om alle Limburgse kinderen die leven in (verborgen) armoede te laten sporten. Bijzonder in Beweging, een stichting die beweegactiviteiten organiseert voor mensen met een beperking, streeft naar een verdubbeling van het aantal Limburgse deelnemers. Van wekelijks 500 deelnemers naar 1.000 deelnemers.

De sport bepaalt in Limburg zelf
De unieke structuur van Limburgse sporttakplatforms waarbij de sport zelf bepaalt, bevordert de Limburgse economie, het toerisme en het welzijn van de Limburgers. De Limburgse sporttakplatformen: Cycling, Paardensport, Handbal, Atletiek en Triathlon ondersteunen de breedtesport, topsport, evenementen en talentontwikkeling van de betreffende sport. Enkele voorbeelden: Limburg Paardensport positioneert Limburg als centrum van de internationale paardensport. Triathlon is betrokken bij de organisatie van het EK triathlon 2019 in Weert. Cycling helpt Limburgse wielerwedstrijden en -evenementen verder te groeien en faciliteert Limburgse jonge talenten optimaal! Handbal zet ambassadeurs Luc Steins en Larissa Nusser in om meer jongens en meisjes aan het handballen te krijgen.

Zoveel mogelijk mensen in Limburg in beweging krijgen én houden
De 9 organisaties stimuleren sport en bewegen op alle niveaus voor elke Limburger. Deze samenwerking is uniek in Nederland. Met als enige doel om zoveel mogelijk mensen in Limburg in beweging te krijgen én houden.

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief