Linda Hendriks-Vermeulen

Toezichthoudend bestuur

Sinds bijna twee jaar is Linda Hendriks-Vermeulen directeur van Fontys Sport en Bewegen, voorheen bekend als Fontys Sporthogeschool in Eindhoven. Mooi centraal gelegen tussen haar geboorteplaats Vianen en het kantoor van Huis voor de Sport Limburg in Sittard. Maar Limburg is Linda zeker niet vreemd.

 

Limburg

Zo studeerde ze International Management aan Maastricht University, waarna ze zo’n twintig jaar in verschillende functies bij Zuyd Hogeschool heeft gewerkt. Ze begon er als docent en gaf in de loop der jaren invulling aan verschillende directiefuncties. “Waarin ik met name bezig ben geweest met de samenwerking tussen vraagstukken die in het werkveld spelen en hoe die te vertalen naar het onderwijs. En daarbinnen proberen te ondernemen.”

In haar ervaring met het inspelen op vraagstukken uit de maatschappij ziet Linda nu ook een rol voor zichzelf weggelegd als bestuurder. “Mooi dat het sport én bewegen is”, valt haar op aan de aanpak van Huis voor de Sport Limburg. “Zeker vertaald naar Limburg. Voor veel mensen is alleen bewegen al een uitdaging en niet vanzelfsprekend. Ik denk dat we daar een heel grote opdracht hebben met zijn allen, ik vind het mooi om daarmee bezig te zijn.”

 

Jonge doelgroep

Zo weet Linda ook vanuit het onderwijs wat het belang van sport en bewegen is. “Ik ben onderwijsmanager verpleegkunde geweest, dus ik heb natuurlijk gezien wat er gebeurt als we er te weinig aan doen en wat voor druk het dan op de zorg legt. We zijn nu bij Fontys bezig om juist die jonge doelgroep te bereiken. Dat zit al in de voorschoolse leeftijd. Als je het jong leert, dan neem je het later mee.”

Als bestuurder bij Huis voor de Sport Limburg ziet Linda met name een taak voor zichzelf weggelegd in het ondernemen en analyseren. “Ik kan snel schakelen als er kansen liggen en inschatten of we die moeten pakken of niet. Ook op het moment dat er risico’s zijn moet je snel besluiten kunnen nemen. Ik ben pragmatisch en heb korte, toegankelijke lijnen. Ik vind de politiek-bestuurlijke processen heel interessant om in te bewegen.”

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief