Maurice Bockting

Toezichthoudend bestuurder, voorzitter

Maurice Bockting begon zijn carrière op 22-jarige leeftijd bij de gemeente Maastricht en is er altijd gebleven. Ruim dertig jaar en verschillende leidinggevende functies later is hij momenteel Directeur Stadsbeheer, waarbij hij dagelijks met 350 collega’s verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van Maastrichts openbare ruimte. “Het is nooit saai. Wat we doen heeft altijd impact op de maatschappij, dat vind ik mooi.”

 

Maastricht Sport

Naast zijn bestuurlijke ervaring en kennis over lokale overheden brengt Maurice ook inhoudelijke kennis van de sportwereld met zich mee. “In 2010 heb ik de overstap gemaakt naar sport. Ik heb toen met Maastricht Sport een nieuwe sportorganisatie opgezet waarin eigenlijk alles samenkwam: van het beleidsmatige tot in sport- en beweegstimulering, inclusief accommodatiebeleid en de exploitatie van het zwembad.”

In zijn rol als bestuurder bij Huis voor de Sport Limburg ziet Maurice de kans zijn jarenlange ervaring in verschillende sectoren te combineren. “Voor mij komen er heel veel dingen samen als het gaat over sport, bewegen en gezondheid. Ook in relatie tot armoedebeleid en de sociale omgeving waarin iemand verkeert. Ik heb in al die sectoren gewerkt: sociaal domein, sportdomein en nu het fysieke domein. Die drie kan ik heel mooi verbinden.”

 

Verbinden

“Dat vind ik ook gelijk het mooie aan sport: het is echt een verbindend middel dat ik in heel veel beleidsterreinen kan inzetten.” Daarbij is Maurice enthousiast over de nieuwe koers bij Huis voor de Sport Limburg met het doel nog meer focus aan te brengen: “Waar gaan we écht voor, daar is nu ook een echte keuze in gemaakt. Beleidsondersteuning, beleidsadvisering en beweegstimuleringsactiviteiten, dat zijn de hoofdmoten.”

Met ‘verbinden’ ziet Maurice een duidelijke taak voor zichzelf weggelegd. “Huis voor de Sport Limburg is dé entiteit die in de provincie verbindingen kan leggen. Er zit aan de ene kant heel veel kennis en kunde over sport en bewegen, maar we zijn ook in staat om de verbindende factor tussen overheden, onderwijsinstellingen en het hele maatschappelijk middenveld te zijn. Ik zal er vanuit mijn positie zo veel mogelijk aan doen om ook anderen te overtuigen sport in te zetten in heel veel beleidsvelden.”

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief