Huis voor de Sport Limburg helpt bij nieuw sport- en beweegbeleid

Hoe maken we sport en bewegen voor iedere inwoner mogelijk? Hoe laten we kinderen sportief opgroeien? Hoe dagen we onze inwoners uit om een leven lang in beweging te blijven? Hoe benutten we samen met sport- en beweegaanbieders, verenigingen en maatschappelijke organisatie de waarde van sport? Het zijn vragen die iedere gemeente zichzelf kan stellen.

 

Verbinding

In dit geval waren het de vragen die Brunssum wilde beantwoorden voor een nieuw sport- en beweegbeleid. In opdracht van de gemeente heeft Huis voor de Sport Limburg dit proces begeleid en tevens de nieuwe kadernota opgesteld. En daar zijn we trots op. 

Hoe we dit hebben gedaan? Om tot een inhoudelijk beleid te komen hebben we allereerst diverse bijeenkomsten georganiseerd, waarin we in gesprek zijn gegaan met onder andere sportverenigingen, sport- en beweegaanbieders en maatschappelijke organisaties. Daarbij hebben we ook de verbinding gezocht met overige gemeentelijke beleidsterreinen.

 

Concrete acties

Met al deze opgehaalde informatie, aangevuld met lokale en landelijke publicaties over de ontwikkelingen van sporten bewegen, hebben we gezamenlijk inhoud gegeven aan de nieuwe kadernota. Op dit moment wordt de kadernota vertaald naar een uitvoeringsprogramma. Daarin staan de concrete acties benoemd om Brunssum in beweging te krijgen én houden. Kortom: Brunssum Beweegt! 

Benieuwd naar meer details over onze aanpak in Brunssum? Of hoe we jouw gemeente kunnen helpen met een nieuw sport- en beweegbeleid? Neem dan hier contact met ons op!

 

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief