Bijzonder in Beweging brengt in Limburg wekelijks 600 mensen met een verstandelijke en/of meervoudige handicap in beweging. Dankzij de ruim 100 vrijwilligers en ervaren bewegingsagogen kan Bijzonder in Beweging in Limburg wekelijks 40 verschillende activiteiten voor hen organiseren.

“Supermooi werk”
Arthur Knijnenburg werkt al meer dan 20 jaar met mensen met een beperking en is nog altijd enthousiast over zijn vrijwilligerswerk: ‘’Het is supermooi om te doen. Het is heel motiverend en dankbaar werk. Ik zie het eigenlijk als een soort verslaving. Alle kleine stapjes die deelnemers maken, zijn erg bijzonder. Eigenlijk zou iedereen eens het goede gevoel dat het geeft om vrijwilliger bij Bijzonder in Beweging te zijn, moeten ervaren.”

Onmisbaar
Vrijwilligers als Arthur zijn onmisbaar voor Bijzonder in Beweging. Om zoveel mogelijk mensen met een beperking te kunnen laten bewegen, is de stichting altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Daarom werken zij aan de hand van de methode ‘Meer vrijwilligers voor de club’ van Huis voor de Sport Limburg, aan het werven van vrijwilligers. Beweeggroepen in onder andere Echt, Heythuysen, Geleen, Sittard, Kerkrade en Brunssum volgen inmiddels het stappenplan uit deze methode. We hebben er alle vertrouwen in dat nieuwe vrijwilligers zich snel bij hen aanmelden!

Meer weten over Bijzonder in Beweging of je aanmelden als vrijwilliger? Mail Amanda Klein
Weten hoe je meer vrijwilligers werft voor je stichting, vereniging of club? Mail Jorg Smeets

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief