Hockeyclub Nova in Heerlen ontving op 11 mei als eerste sportkantine in Limburg een zilveren Team:Fit certificaat. Nathalie Jacobs en Lilian Keijbets van HC Nova kregen het certificaat van wethouder Martin de Beer van de gemeente Heerlen.

Met het behalen van dit certificaat erkent het Voedingscentrum dat de kantine van HC Nova voldoet aan de strikte richtlijnen voor een gezondere kantine. HC Nova is een half jaar geleden gestart met het programma Team:Fit. Gaandeweg is het assortiment van de kantine aangevuld met gezonde en lekkere alternatieven. Ook is er hard gewerkt aan een gezondere uitstraling van de kantine. Met het behalen van dit certificaat hebben leden en gasten van HC Nova de mogelijkheid een gezondere keuze te maken dan voorheen.

Gezonde leefstijl bevorderen

Gemeente Heerlen vindt het belangrijk dat kinderen in een gezonde omgeving opgroeien. Daarom is het goed dat op plaatsen waar veel kinderen komen het goede voorbeeld wordt gegeven. Gemeente Heerlen is sinds 2014 al JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) gemeente en zet zich samen met andere partijen in voor de gezonde leefstijl van het kind en de omgeving. Er wordt extra aandacht besteed aan gezonde voeding, sport en beweging. Team:Fit helpt sportclubs om het aanbod in kantines gezonder te maken, zonder verlies van omzet.  Hopelijk volgen vele andere kantines het goede voorbeeld van HC Nova.

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief