Op vrijdag 14 februari is het initiatief ‘Verenigingsfruit’ officieel van start gegaan in Belfeld. Dankzij dit initiatief krijgen inwoners bij diverse openbare sportaccommodaties in Belfeld gratis fruit aangeboden. Doel van het verenigingsfruit is om een gezonde leefomgeving voor sporters in Belfeld te stimuleren en om de fruitconsumptie van de inwoners te verhogen. Daarnaast wordt er in de sportkantines ook een gezond(er) alternatief aangeboden.

Samenwerking

Verenigingsfruit is een initiatief van Samen Winnen Belfeld en Sportdorp Belfeld in samenwerking met lokale fruitondernemers Dings Brookberries en Fruitbedrijf van Cleef. In Belfeld maken VV Belfeldia, Gemeenschapscentrum de Hamar, SV de Grensstreek en Scouting Belfeld zich sterk voor dit initiatief. Samen proberen ze een bijdrage te leveren aan een gezondere leefstijl en omgeving.

Super enthousiast

Lars Peulen, voorzitter van VV Belfeldia over deelname aan dit initiatief: “Er is steeds meer aandacht voor een gezonde omgeving, ook in de sport. Ook vanuit onze kantinebezoekers groeit de vraag naar gezondere alternatieven in de sportkantines. Vandaar dat wij super enthousiast zijn over dit initiatief in samenwerking met de lokale fruitondernemers’’.

Fruit voor jouw vereniging?

Ben jij een sport- en beweegaanbieder in Belfeld en ook geïnteresseerd in dit initiatief? Neem dan contact op met Jorg Smeets, projectleider Sportdorp Belfeld via j.smeets@hvdsl.nl.

 

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief