Reis mee met Limburg sponsort Limburg

Voor Arriva en de Provincie Limburg is het belangrijk dat alle kinderen de mogelijkheid hebben om te sporten of om een museum te bezoeken. Omdat dit niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is, heeft Arriva in samenwerking met de Provincie het initiatief ”Limburg sponsort Limburg” gestart.

Vervoersaanbod uitgebreid met provinciale musea in Venlo, Kerkrade of Maastricht

In het kader van ”Limburg sponsort Limburg” draagt Arriva bij in de kosten voor het jaarlijks vervoer van leerlingen van basisscholen in de groepen 3 t/m 8 naar een aantal geselecteerde sportevenementen. In het schooljaar 2019-2020 wordt dit vervoersaanbod uitgebreid met de mogelijkheid om een van de provinciale musea te bezoeken: het Bonnefantenmuseum in  Maastricht, het Limburgs Museum in Venlo, Continium Discovery Center en Columbus Earth Center in Kerkrade!

Arriva betaalt de volledige kosten voor een groepsticket met het openbaar vervoer voor schoolklassen. De klas maakt dan gebruik van de reguliere Arriva-treinen en Arriva-(lijn) bussen in Limburg. Voor reizen met een touringcar betaalt Arriva 2/3 deel van de kosten van dit vervoer. De school betaalt dan zelf nog 1/3 deel. Vanzelfsprekend onder de voorwaarde van wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Vervoer naar sportactiviteiten

Op de site limburgsponsortlimburg.nl worden de sportactiviteiten vermeld waar je als school naar toe kunt en de voorwaarden die daarbij gelden. Het betreft een diversiteit aan sportactiviteiten: wielrennen, paardensport, triatlon, handbal, atletiek/running, basketbal, handboogschieten, judo, tafeltennis, turnen, volleybal of meisjesvoetbal. Ook hoort het vervoer van leerlingen naar een evenement als de Tour de Dumoulin op 6 oktober 2019
tot de mogelijkheden. Het gaat erom dat de leerlingen bij de activiteit zelf actief gaan sporten. Ook als je als school samen met een sportclub een activiteit hebt georganiseerd, kun je dit via een formulier op limburgsponsortlimburg.nl voorleggen aan Arriva.

Meer info en voorwaarden

Kijk voor meer informatie op de flyer en op limburgsponsortlimburg.nl .

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief