Limburgers aan het sporten en bewegen krijgen én houden. Dat is onze drijfveer! Om die ambitie te realiseren, hebben we de afgelopen periode niet stilgezeten. We delen graag een aantal mooie ontwikkelingen.

 

Even opnieuw voorstellen

Veel mensen kennen Huis voor de Sport Limburg al. Hartstikke mooi! Omdat we weer flink zijn gegroeid en inmiddels nog meer te bieden hebben aan Limburg, stellen we ons graag nog eens voor. Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk en met een maatschappelijke missie: zoveel mogelijk Limburgers aan het sporten en bewegen krijgen en houden. Onze 30 professionals jagen die droom elke dag na! Op bijna elke vraag over sport, bewegen en vitaliteit hebben we een antwoord. Zo kunnen we een project leiden, begeleiden we een proces of geven we advies als sparringpartner.

We kunnen je nu nog beter helpen!

Huis voor de Sport Limburg bundelt namelijk de krachten met The MoveFactory. Door deze intensieve samenwerking kunnen we Limburgse gemeenten en sportstimuleringsorganisaties nog beter maatwerk bieden. Denk aan de inzet van buurtsportcoaches in het onderwijs of sociaal domein, als verenigingsondersteuner of bij een wijkgerichte aanpak. Daarnaast krijgen we ook steeds meer vragen van gemeenten en organisaties over de tijdelijke inzet van medewerkers op de thema’s sport, bewegen en gezondheid. Kortom, we helpen je graag met:

  • Uitvoering sportbeleid en inzet buurtsportcoaches (samenwerking met The MoveFactory)
  • Inzet van beleidsmedewerkers en -adviseurs (tijdelijke inhuur en detachering)
  • Procesbegeleiding, projectleiding, programmamanagement

Ook ons eigen team is gegroeid!

We zijn enorm trots dat we ons hebben versterkt met enkele nieuwe medewerkers. Ook ons bestuur en directieteam heeft een nieuwe invulling gekregen. Benieuwd wie zij zijn? Maak dan hier kennis met ons team.

Dat alles kunnen we niet alleen

Dankzij ons grote netwerk kunnen we ook de vragen beantwoorden waar we zelf niet direct een antwoord op hebben. Zo zijn we lid van Sportkracht12 (SK12), het landelijke samenwerkingsverband tussen de provinciale sportorganisaties. In die structuur is ook de samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), NOC*NSF en sportbonden geborgd. Andere partners waar we intensief mee samenwerken zijn JOGG, GGD, Rabobank, KBO, het onderwijs en natuurlijk vele gemeenten in Limburg.

Tot slot

Heb je een vraagstuk rondom sport, bewegen of vitaliteit? Maak dan hier een afspraak, bel, of stuur een berichtje! We komen graag bij je langs of verwelkomen je op ons kantoor in Sittard voor een kop koffie.

We helpen je graag!

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief