Acht actiepunten voor betere sportsamenwerking Meerssen

Huis voor de Sport Limburg presenteerde woensdag 21 februari de resultaten van een adviesrapport dat het schreef voor gemeente Meerssen, Optisport, verenigingen en scholen. De presentatie was tevens het startschot van een nieuwe en verbeterde samenwerking tussen alle partijen.

 

Samenwerking

Om tot het adviesrapport te komen heeft Huis voor de Sport Limburg gekeken hoe de samenwerking tussen de gemeente Meerssen, Optisport en de plaatselijke binnensportgebruikers zou kunnen verbeteren. Het uiteindelijke advies bestaat uit concrete actiepunten waar de verschillende partijen verantwoordelijk voor zijn en die ze direct kunnen oppakken.

We zijn met alle partijen in gesprek gegaan, met als insteek erachter te komen wat de oorzaken van het samenwerkingsprobleem waren. Op basis van de opgedane inzichten zijn er in het eindrapport oplossingen geformuleerd. Die oplossingen zijn in gesprekken met alle partijen getest.

 

Actiepunten

In het eindrapport staan acht concrete actiepunten. Zo adviseert Huis voor de Sport Limburg dat Optisport, uitbater van de sportaccommodatie, voor het begin van ieder sportseizoen een aantal jaarlijkse overleggen plant met alle partijen. Ook komt er nog voor de zomer een stroomschema, waarin duidelijk alle verschillende verantwoordelijkheden van Optisport en de gemeente Meerssen staan beschreven.

Door het tijdig uitvoeren van de geadviseerde actiepunten wordt duidelijk waar elk van de partijen precies verantwoordelijk voor is. Door vaste overlegmomenten in te plannen blijft die duidelijkheid ook in de toekomst gewaarborgd. Benieuwd naar de andere actiepunten of hoe Huis voor de Sport Limburg jouw gemeente of organisatie van advies kan voorzien? Maak dan hier een afspraak!

 

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief