Op vrijdag 21 augustus organiseerde Huis voor de Sport Limburg de bijscholing ‘Verantwoord lesgeven in coronatijd’ voor lesgevers van Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO). Aanleiding waren de vele vragen vanuit zowel de lesgevers, organisaties als de senioren zelf.

Bijscholingen ‘verantwoord lesgeven in coronatijd’ in mum van tijd vol

Het RIVM adviseert risicogroepen zoals de 70-plussers extra voorzichtig te zijn, maar juist ook te blijven bewegen. Hoe organiseer je dat bij de bijna 1100 beweeggroepen die in Limburg actief zijn, vroeg Simone Gerono, MBvO-coördinator in Limburg, zich af. Gerono: “De ruim 60 deelnemende MBvO-lesgevers kregen tijdens de scholing handige tips voor oefenstof die zij, conform RIVM- en lokale richtlijnen, nog wél met ouderen kunnen uitvoeren. Dankzij de bijscholing kunnen Limburgse senioren ook in deze coronatijd weer veilig deelnemen aan sport-, gymnastiek- en danslessen bij hen in de buurt. Op www.mbvo.nl vinden zij een overzicht met ruim 1000 beweegactiviteiten voor ouderen in Limburg.”

Extra bijscholing op 11 september in Limburg

Vanwege de grote belangstelling en enthousiaste reacties is op vrijdag 11 september een extra bijscholing ‘Verantwoord lesgeven in coronatijd’ voor MBvO-docenten gepland. Na deze bijscholing van de docenten kunnen straks nog meer ouderen veilig en onder deskundige begeleiding bewegen en elkaar ontmoeten. Lesgevers aan seniorensportgroepen die deze bijscholing ‘Verantwoord lesgeven in coronatijd’ willen volgen, melden zich op www.mbvo.nl/bijscholing eenvoudig aan. Voor geregistreerde lesgevers is de bijscholing gratis.

MBvO-lesgever Marian Schijf is blij met de bijscholing: “We hebben goede tips gekregen en ideeën opgedaan. Het was fijn om collega’s te zien en met hen te sparren. Voor mij is duidelijk dat er in coronatijd nog heel veel lesplezier mogelijk is! Ik vind ook dat Huis voor de Sport Limburg als enige organisatie in Nederland laat zien hoe je goed met bewegen voor ouderen omgaat. ’t Huis is alert en weet wat er in de praktijk nodig is.”

Bijscholingen buiten Limburg

Buiten Limburg staan op dit moment geen MBvO-bijscholingen over lesgeven in coronatijd gepland. Bij voldoende belangstelling kan deze bijscholing daarom ook op andere locaties in het land gegeven worden. Geïnteresseerden kunnen hierover contact opnemen via mbvo@hvdsl.nl.

Over MBvO Limburg

Voldoende bewegen is belangrijk en essentieel, vooral als je ouder bent. Daarom geven deskundige MBvO-docenten sport- en beweeglessen aan ouderen in hun eigen buurt. De lessen zijn divers: gymnastiek, spelsport, dans, yoga, zwemmen, sportief wandelen, enzovoort. Er is voor iedereen een activiteit te vinden, passend bij zijn/haar niveau en belangstelling. Meer dan 16.000 deelnemers werken in Limburg elke week samen aan hun fitheid in hun eigen buurt. MBvO-lesgevers zijn bijgeschoold om ook in deze corona tijd les te kunnen geven. Er wordt rekening gehouden met de richtlijnen van de rijksoverheid, zodat iedereen veilig kan bewegen in groepsverband. Op www.mbvo.nl staat een overzicht met 1068 beweegactiviteiten voor ouderen in Limburg. Heb je interesse om les te gaan geven aan senioren? De rijks erkende opleiding start dit najaar. Neem dan vooral ook contact op met MBvO Limburg via mbvo@hvdsl.nl. We kunnen altijd enthousiaste lesgevers inzetten op (nieuwe) seniorengroepen.

 

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief