Plezier, sociale contacten, werken aan je gezondheid, grenzen verleggen. Om maar een paar aspecten te noemen waarom sport en bewegen voor mij zo belangrijk zijn. Niet alleen in mijn vrije tijd, waarin ik uiteraard graag sport, maar zeker ook in mijn werk als Adviseur bij het Huis voor de Sport Limburg. Een van de aandachtsgebieden binnen mijn functie is het aangepast sporten in Limburg. Hierbij begeleid ik momenteel het proces om samen met de Limburgse gemeenten te komen tot een provinciale infrastructuur om sport en bewegen voor iedere Limburger met een beperking mogelijk te maken. Daarbij ben ik projectleider voor Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg, het samenwerkingsverband tussen de Midden-Limburgse gemeenten op het vlak van aangepast sporten.

Daarnaast werken we als Huis voor de Sport Limburg intensief samen met de Limburgse gemeenten. Vanuit mijn rol adviseer en begeleid ik de gemeenten in de Westelijke Mijnstreek, Maastricht en het Heuvelland bij hun vraagstukken op het brede vlak van sport en bewegen. Ook coördineer ik het project Team:Fit binnen de provincie Limburg. Team:Fit is een programma van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) en heeft als doel het aanbod in sportkantines gezonder te maken. Samen met (JOGG) gemeenten coachen en begeleiden we verenigingen in Limburg naar een gezonder aanbod.

Uiteraard speelt sport ook een belangrijke rol in mijn vrije tijd. Naast de wekelijkse sporttraining met collega’s, loop ik graag hard en ben ik regelmatig in het Heuvelland te vinden op de racefiets.

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief