Zaalvoetbalvereniging de Gastronoom en Park ’t Maasveld hebben eind 2016, onder begeleiding van Huis voor de Sport Limburg, een subsidie toegekend gekregen van het rijk. “Deze subsidie was kort samengevat bedoeld om de inwoners van Neer en omstreken, met name de vijfenveertig plussers, meer te laten bewegen,” vertelt projectleider Bas Keltjens “We hebben mensen laten kennismaken met bestaande sporten en andere vormen van beweging. Maar ook door het aanbieden van nieuwe vormen van sport en beweging welke nog niet in Neer en omstreken werden aangeboden.

 

In de afgelopen twee jaar zijn er:

  • 2000 mensen in beweging gebracht
  • 153 mensen gaan bewegen die voorheen nog niet bewogen
  • 183 beweegmomenten georganiseerd in 26 verschillende sporten
  • 4 bijscholingen geweest waaronder KinderEHBO, reanimatie en kooklessen.

 

Enquête

Bas Keltjens: “Eerst hebben we, via lokale verenigingen, ontmoetingsplekken en lokale media, een enquête verspreid onder de mensen in ons afzetgebied. We vroegen ze wat ze vinden van het huidige sportaanbod en welke vormen van sport of beweging ze graag toegevoegd zien. Vervolgens zijn we met de uitkomsten van de enquêtes langs gegaan bij diverse verenigingen en bedrijven met de vraag wat we voor elkaar kunnen betekenen. Hier is een aantal verassende nieuwe projecten uit voort gekomen.”

 

Verrassende, nieuwe projecten en samenwerkingen

Zwembad ’t Ligteveld heeft een nieuwe activiteit op kunnen zetten met behulp van Sportimpuls en weet zo bezoekers op andere manier aan zich te binden. “Afgelopen zomer organiseerden we daar iedere week een baantjestrek-avond voor volwassenen. Overdag werkt deze groep vaak of kunnen ze door alle spelende kinderen niet rustig zwemmen”, vertelt Bas. “Een groot succes, we hebben zestig deelnemers gehad die regelmatig kwamen zwemmen en volgend jaar gaan we dit zeker herhalen”, aldus Jack Emonts, voorzitter van stichting Zwembad ’t Ligteveld.

Beugelclub Onder Ons heeft iedere eerste donderdag van de maand een inloopavond in het leven geroepen voor niet-beugelaars. Beugelen op een laagdrempelige manier en gezelligheid zijn de pijlers van deze gratis leuke avond. Heemkundevereniging Oos Naer heeft de subsidie aangewend om voor diverse groepen heemkundewandelingen te organiseren. Ruim 100 geïnteresseerden uit Neer en omstreken bezochten de wandelingen.

Clinics

Bas vertelt verder:  “Om mensen kennis te laten maken met nieuwe sporten hebben we de afgelopen twee jaar ook diverse clinics georganiseerd. Zo hebben 33 mensen deelgenomen aan de MTB clinics onderleiding van Bart Brentjens en heeft oud wielrenner Roy Curvers een wielerclinic geoganiseerd”.

Horn, Nunhem, Roggel, Haelen en Buggenum

Tamara Demeulenaere is sinds enkele maanden woonachtig in Neer. Op een mooie locatie in een klein bosje ligt haar prachtige boerderij waar ze yogalessen geeft. Bas Keltjens: “Uit onze enquête kwam een grote behoefte aan yoga naar voren. Toevallig zag ik een advertentie van Tamara’s yogaschool staan en één en één was twee.” Na een gesprek hebben Tamara en Bas besloten om samen te gaan werken om de mensen van Neer en omstreken kennis te laten maken met Yoga. Meer dan zestig mensen gaven gehoor aan deze oproep. Uit Horn, Nunhem, Roggel, Haelen, Buggenum, van alle kanten konden mensen kennis maken met Yoga in Neer.

Open Club Limburg is een initiatief van Huis voor de Sport Limburg.

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief