Kinderen met plezier laten bewegen, verschillende sport- en spelvormen en meer creativiteit. Dat zijn de uitgangspunten van het unieke concept dat Park de Oirsprong vanaf dit voorjaar aan alle kinderen van 6-9 jaar uit Oirsbeek e.o. aanbiedt.

Athletic Skills Model
Samen met de kinderen gaan ervaren trainers wekelijks met een andere sport- of cultuuractiviteit aan de slag. In de trainingen staat het Athletic Skills Model (ASM) centraal. ASM is een door de wetenschap en praktijk onderbouwd model, waarbij spel, plezier en motorisch leren hand in hand gaan. Kinderen leren zo niet alleen een bal trappen, maar bijvoorbeeld ook gooien, mikken en vangen. Allerlei sportvormen komen aan bod.  Door kinderen meerdere sportvormen aan te bieden, worden ze allround sporters die zich gemakkelijk(er) aan verschillende situaties aanpassen.

Uniek in Limburg
Deze aanpak is uniek in Limburg. Park de Oirsprong, een samenwerkingsverband van 7 verenigingen uit Oirsbreek, is de eerste sportlocatie die sport op deze manier aanbiedt. Mede dankzij het verenigingsondersteuningstraject van Rabobank Centraal Zuid-Limburg kan Park de Oirsprong dit unieke concept opzetten.

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief