Samen met Sportsubsidie.nl organiseerden we op woensdag 13 januari het gratis webinar ‘Subsidies en Fondsen voor verenigingen: BOSA-regeling 2021′. Tijdens deze sessie lieten we zien hoe je als vereniging van de regeling ‘stimulering Bouw en Onderhoud SportAccommodaties’ oftewel BOSA, gebruik kunt maken. De presentatie van dit webinar is nu beschikbaar.

BOSA subsidie: ook bij kleine investeringen

Het drempelbedrag om voor de BOSA-subsidie in aanmerking te komen is weliswaar € 25.000,-, maar dat betekent niet dat je er bij lagere investeringen geen gebruik van kunt maken! Als je de subsidie samen met andere verenigingen aanvraagt, kun je toch met subsidie sportmaterialen aanschaffen of kleinere aanpassingen aan je accommodatie doen.

De BOSA-regeling: meer dan bouw en onderhoud

De BOSA-regeling is voor alle sportverenigingen interessant omdat de regeling subsidie geeft voor:

  • de bouw van én onderhoud aan sportaccommodaties
  • aanschaf van sportmaterialen (20%)
  • duurzaamheid- en toegankelijkheidsmaatregelen (30%)

Nieuw in 2021 zijn de uitbreidingen voor aanvullende subsidie t.a.v. klimaatadaptie, toegankelijkheid, veiligheid en energiebesparing. Deze activiteiten komen in aanmerking voor 10% aanvullende subsidie (30% totaal).

In dit webinar lichtten we de achtergrond en voorwaarden van de regeling toe en legden we de procedure om aan te vragen uit.

Presentatie downloaden

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief