Afgelopen week mocht ik te gast zijn bij de overhandiging van drie cheques aan goede doelen die me na aan het hart liggen en waarbij ik me nauw betrokken voel. Tachtig kinderen van het Sintermeertencollege uit Heerlen hadden meer dan € 6.000,- opgehaald met hun jaarlijkse sportmarathon. Geld dat dit jaar bestemd was voor 3 goede doelen: Jeugdfonds Sport Parkstad, Iedereen Kan Sporten Limburg en een bijdrage voor Noah Mbuyamba, onze jonge Limburgse bladerunner met Olympische droom. Als beloning voor de jeugd waren Noah, Bert van Marwijk (ambassadeur Jeugdfonds Sport) en Ralph Diederen (voorzitter Iedereen Kan Sporten Limburg) aanwezig om de cheques in ontvangst te nemen.

Rolmodellen

Het levensverhaal van Noah over zijn beenamputatie na een brommerongeluk in Indonesië kreeg de klas stil. Een emotioneel betoog dat de kids en docenten van SinterMeerten in het hart raakte. Van nooit meer voetballen naar een Olympische droom als snelste man van Nederland. Een kans zien vanuit een kansloze positie. Nieuwe uitdagingen aangaan. Dat was zijn boodschap.

Bert van Marwijk gaf de leerlingen een groot compliment. Ook hij was geraakt door het feit dat jongeren zich inzetten om kansarme kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen te ondersteunen om deel te nemen aan sport en beweegactiviteiten.

Het heeft weer bevestigd dat rolmodellen als Noah en Bert van Marwijk onze jeugd inspireren. Ik ben ervan overtuigd dat een groot deel van de deze jongeren zich dit moment blijft herinneren en zich daardoor ook in de toekomst maatschappelijk betrokken voelt en zich voor goede doelen gaat inzetten.

Een groot compliment aan de sectie Sport van het Sintermeertencollege die naast een fantastisch en zeer gevarieerd sportaanbod ook activiteiten als de jaarlijkse sportmarathon organiseert. Op zo’n school kan letterlijk elk kind MEEDOEN!

Jack Opgenoord
Directeur 

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief