Samen Energiek in de Wijk (S.E.W.) heeft Hout-Blerick in beweging gekregen! Op initiatief van Voetbal- en korfbalvereniging HBSV ontving het project S.E.W. in 2016 een landelijke subsidie om meer mensen in Hout-Blerick en de wijken Vossener en Annakamp aan het bewegen te krijgen en te houden. Dat is gelukt!

Samenwerken

De afgelopen 2 jaar organiseerden vrijwilligers van de Hout-Blerickse verenigingen samen met scholen en een aantal commerciële partners zelf nieuw sport en beweegaanbod voor hun dorpsgenoten. Zo organiseerden zij beweegevents voor leerlingen van basisschool de Springbeek en de Seniorenvereniging, wandelingen en diverse sport- en spelactiviteiten in de wijken. Aan deze activiteiten namen in totaal 928 mensen deel.

Sneeuwbaleffect

Dankzij de activiteiten van de samenwerkende verenigingen en scholen, ontstonden in het dorp weer nieuwe ideeën, initiatieven én samenwerkingen. Deze zorgde voor een sneeuwbaleffect in het dorp. Zo zie je maar: ook met beperkte middelen kun je veel bereiken!

Groei leden

Dankzij S.E.W. groeide de afgelopen 2 jaar het totaal aantal leden bij HBSV voetbal en korfbal, Volharding, Yoga, Wandelen met maar liefst 22 procent. Ook voor de bootcamp en freerunning melden zich nog steeds mensen aan. Erg mooi om te zien, zeker als je je realiseert dat veel verenigingen juist te maken hebben met een terugloop van het aantal leden.

Het subsidieproject S.E.W. eindigde eind vorig jaar formeel, maar de verenigingen blijven ook in de toekomst samenwerken en beweegactiviteiten organiseren. En wie weet ontstaan daaruit weer nieuwe initiatieven…

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief