Open Club Weert-Noord Verenigd! opgericht in 2015, is een grote Open Club waaraan 14 organisaties zijn verbonden. Of je nu van basketbal, voetbal, badminton, honkbal, softbal, tennis houdt, je kunt bij de Open Club terecht. Daarnaast vind je er een hondenschool, muziekcentrum, postduivenvereniging, zorgcentrum, jongerencentrum, kinderopvangorganisatie, twee scholen en een topsportaccommodatie.

De Open Club diende bij Rabobank Weerterland en Cranendonck een aanvraag voor het Rabo Versterkt programma in.  Niels Peulen, namens Punt Welzijn lid van de kerngroep en van de werkgroep communicatie en aanbod van de Open Club, was nauw bij de ondersteuningsaanvraag betrokken.

Communicatie

Hoewel Niels de inspiratieavond die Rabobank Weerterland en Cranendonck over het Rabo Versterkt programma had georganiseerd, miste, waren ze net op tijd met hun aanvraag. “Gelukkig hoorden we van een vereniging van onze Open Club over de mogelijkheden van de Rabo Verenigingsondersteuning. We zagen het meteen als mooie kans!” vertelt Niels Peulen enthousiast. “We hebben de Rabobank hulp gevraagd om de in- en externe communicatie van onze club te verbeteren. Een Open Club met 14 partijen is best complex. Elke organisatie heeft zijn eigen belang, maar ook het gezamenlijke belang van de Open Club. Dan is het belangrijk dat je goed met elkaar communiceert. Want door goed samen te werken, kun je veel winst behalen”, weet Niels. “Daarbij hebben we vanuit de gemeente de opdracht gekregen om de Open Club te stimuleren. Bij onze externe communicatie kunnen we dus ook zeker hulp gebruiken.”

Sponsoring in kennis

“We zijn heel dankbaar dat de Rabobank op deze manier ondersteuning biedt. Vaak bestaat sponsoring alleen uit geld, maar we hebben ontzettend veel aan sponsoring in kennis, zoals de Rabobank doet. Doordat we moeten verantwoorden waarbij we ondersteuning nodig hebben, hebben we aan de voorkant veel beter nagedacht over wat we écht nodig hebben. Waarvoor dienen we de aanvraag precies in? Alleen dat proces was al heel waardevol.”

 

‘We hebben veel beter nagedacht
over wat we écht nodig hebben’

 

Iets terug doen

Normaal gesproken gaat Huis voor de Sport Limburg op zoek naar een -liefst lokale- expert die het verenigingsvraagstuk oplost. Zo bood Het Huis ook Open Club Weert Noord Verenigd! aan een communicatieprofessional te zoeken die de club zou kunnen ondersteunen, maar dat aanbod sloegen zij vriendelijk af. “Omdat alle verenigingen van onze Open Club zo betrokken zijn, wilden we graag zelf een ondersteuner zoeken”, licht Niels hun keuze toe. “We wilden ook iets terug doen voor de ondersteuning die we van de Rabobank krijgen. Daarbij vonden we het prettig om zelf het gevoel te krijgen bij de communicatiepartij die ons eventueel zou kunnen ondersteunen. De afgelopen periode zijn we op zoek gegaan naar een lokale partij die bij ons past. Daarover hadden we regelmatig contact met Huis voor de Sport. We hebben een aantal communicatieprofessionals benaderd en offertes ontvangen. De offerte van de organisatie waarmee wij de samenwerking willen aangaan, hebben we bij de Rabobank ingediend. Nu hopen we dat deze wordt goedgekeurd!”

Energie vrij

Niels Peulen hoopt dat de Rabobank verenigingen met dit soort initiatieven blijft ondersteunen. “Niet alleen onze Open Club, maar ook andere verenigingen zijn hierbij gebaat. Het is uitermate waardevol voor je club. Door zo’n traject gebeurt er van alles binnen de club. Het plan wordt gedragen binnen de organisatie omdat iedereen er een bijdrage aan heeft geleverd. Intern ontstaat er een vliegwiel. Mensen staan op om mee te helpen. Zo krijg je steeds meer energie vrij!”

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief