De afgelopen maanden hebben we samen met verenigingen, (commerciële) sportaanbieders en maatschappelijke organisaties hard gewerkt aan het Sportakkoord Landgraaf. Het resultaat van dit proces is vastgelegd in het concept Sportakkoord Landgraaf. Verenigingen en organisaties die hieraan een bijdrage hebben geleverd, hebben het concept Sportakkoord Landgraaf inmiddels ontvangen.

Bijeenkomst Sportakkoord Landgraaf 17 maart uitgesteld

Op 12 maart heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen ter bestrijding van de verspreiding van het Coronavirus. Dit wordt door NOC*NSF ondersteund door de Nederlandse sport op te roepen om bijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten.

De bijeenkomst van het Sportakkoord Landgraaf van 17 maart gaat dan ook niet door. Zodra er meer duidelijkheid is over de verdere ontwikkelingen zal er een nieuwe datum worden gepland. Informatie hierover volgt later.

Wat is een Sportakkoord?

Medio 2018 ondertekenden minister Bruins (Medische Zorg en Sport), NOC*NSF en vele betrokken organisaties het nationaal sportakkoord: Sport Verenigt Nederland. Met het sportakkoord willen we bereiken dat iedereen, écht iedereen, plezier in sport en bewegen kan hebben. Nu en in de toekomst. Ongehinderd, in een veilige en gezonde omgeving. Een leven lang. Als sporter, vrijwilliger of toeschouwer.  

Om deze ambities te realiseren wordt in veel gemeenten een lokaal sportakkoord gesloten dat aansluit bij de lokale situatie en ambities. Ook in Landgraaf zijn we aan de slag met een lokaal sportakkoord. 

Sportakkoord Landgraaf 

Samen met lokale sportverenigingen, sport- en beweegaanbiedersscholen, zorginstellingen en maatschappelijke organisaties stellen we het Sportakkoord LandgraafHet sportakkoord bevat concrete ambities, afspraken en acties die we in Landgraaf  samen gaan oppakken. 

Wat is een sportakkoord?

Een sportakkoord verbindt mensen en organisaties met elkaar. Het zet aan tot samenwerking én uitvoering. Bovendien sluit het aan bij lokale ambities. Het is dan ook zeker geen papieren tijger, maar bevat praktisch uitvoerbare maatregelen.

Hoe doe ik mee aan het Sportakkoord Landgraaf?

Kom naar de bijeenkomst of mail ons!

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief