Bij het verduurzamen van je clubgebouw of gemeenschapshuis bekijk je natuurlijk welke maatregelen het effectiefst zijn. Maar het is minstens zo belangrijk om naar de gebruiker(s) van je accommodatie te kijken. Want hoe vitaal zijn je gebruikers? En hoe vaak maken zij van de accommodatie gebruik?

Vitaliteit

De vitaliteit van je gebruikers -en daarmee de vitaliteit van je vereniging- is van grote invloed op je keuze voor korte of lange termijn investeringen. Want hoe zeker is het dat de gebruikers de komende 5-10 jaar nog van de accommodatie gebruikmaken? Verenigingen die we bij het verantwoord verduurzamen van hun accommodaties begeleiden, helpen we deze vraag met o.a de tool Dr. Krimp te beantwoorden. Gebruikers die (nog) niet vitaal zijn, ondersteunen we vervolgens bij het verbeteren van de organisatie, zodat ook investeringen in lange termijn duurzaamheidsmaatregelen verantwoord zijn.

Gebruiksfrequentie

Als je vereniging vitaal is, wat is dan de gebruiksfrequentie van je accommodatie? En gebruik je alle ruimtes van het gebouw evenveel? Als je een ruimte maar een enkele keer gebruikt, heeft het isoleren van die ruimte niet zoveel zin. Dan zijn waarschijnlijk betere opties. Wellicht bespaar je met een andere indeling van het gebouw dan meer geld en energie. Beoordeel alle ruimtes dus goed voordat je start met verduurzamen!

Voor elk gebouw en elke gebruiker een passend advies

Met het programma Verantwoord Verduurzamen helpt Huis voor de Sport Limburg verenigingen, stichtingen en gemeenten bij het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. We begeleiden ze van start tot nazorg. Dit betekent het uitvoeren en bespreken van energiescans, het maken van een plan van aanpak, collectieve inkoop en aanbesteden, aanvragen subsidies en het aanpassen van het Meerjarig Onderhouds Plan. Voor elk gebouw en elke gebruiker geven we een passend advies!

Wil je de accommodaties van jouw vereniging(en) ook verantwoord verduurzamen? 

Neem contact met ons op: 046- 477 05 90 | info@hvdsl.nl

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief