Een gezonde jeugd begint bij de omgeving van een kind

Daarom focust JOGG zich niet op het kind zelf, maar op de omgeving van het kind. Op wat thuis de norm is als het gaat om groente eten en wat ze in hun trommeltje mee naar school krijgen; of ze wel genoeg bewegen; wat ze zien in de media en of er ook iets gezonds te vinden is op het menu van de lokale sportkantine.

Strategisch Partner

Als strategisch partner van JOGG Nederland en Provincie Limburg en als coördinator van JOGG Limburg helpen we Limburgse gemeenten om een gezonde omgeving voor kinderen en hun sociale omgeving te creëren.

Mooie resultaten

In Limburg hebben inmiddels al 22 gemeenten voor de JOGG-aanpak gekozen. Deze gemeenten werken vaak met lokale partners. Samen hebben zij al veel bereikt. Mooie voorbeelden zijn basisscholen en kinderopvanginstellingen waar de kinderen alleen nog maar water drinken en dagelijks bewegen. Of waar een goede samenwerking is met jeugdgezondheidszorg en waar de jongste jeugd groente krijgt aangeboden. Ook sponsoren veel supermarkten uitsluitend gezonde producten en dragen ze bij aan smaaklessen.

JOGG-gemeente worden

Op de website van JOGG staat precies waarom de aanpak belangrijk is en hoe het werkt. Huis voor de Sport Limburg legt je graag uit hoe je JOGG-gemeente kunt worden. De lokale JOGG-regisseur krijgt het eerste half jaar intensieve begeleiding en ondersteuning om zo effectief mogelijk met JOGG te starten. We kunnen eventueel ook een JOGG-regisseur voor de gemeente leveren.

Meer weten over JOGG of JOGG-gemeente worden?

Bel of mail: 046 – 477 05 90 | info@jogglimburg.nl

Wil jij op de hoogte blijven van het sportnieuws uit Limburg?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief